Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 december 2011

Första Luciadagen

Av irmelin - 13 december 2011 18:27

Och en händelserik sådan för lille Bus! Trots makens sjukdag så for vi iväg till hans jobb på högstadieskolan för att se på lucia-tåget och Jacob var som förtrollad. Han satt framåtvänd i min famn medan jag stod och gungade i takt till alla vackra julsånger. Benen gick som små propellrar, huvet på skaft och ögonen stora av alla intryck. Lucia gick helt klart hem! Han är förfärligt duktig vår son. Jag vet inte hur många ansikten han fick bekanta sig med av både barn och vuxna. Flera fick leenden till svar och Bus var vaken under hela tiden. Vi passade även på att besöka mitt gamla jobb som ligger tvärs över skolgården och jag måste erkänna att det var som att komma hem till "familjen". Mina kära gamla kollegor...det är inte utan att jag saknar er ska ni veta!


Efter lucian for vi till Saxdalen och lämnade av ett lånat babygym - TACK Fia! Hon hade förunderliga nyheter som visar på att det inte är så dumt att erkänna sina misstag och be om ursäkt när man dragit förhastade slutsatser och pratat illa om folk. Bra gjort där tanten!


Vidare till stallet för att kolla så att hästarna hade vatten och även ta av Goliath täcket som hans medis lagt på igår. Nog såg han lite snopen ut den lilla hästen när hans matte bara klappade lite och sen sa hejdå igen. Hans matte känner sig också lite snopen för nu är hon BRA ridsugen!! Men till helgen så....


Efter en sväng på mataffären kom vi slutligen hem med en välförtjänt pizza som lätt slank ner - so to speak. Bus sov sina tre timmar lunch och vaknade pigg och glad vid halvtretiden. Nu sover han igen ute på farstukvisten efter att hans föräldrar släpat med honom ut på promenad i vinterrusket. Usch ja, för nu både blåser det och regnar så att det blir halt och dant. Jag hoppas hoppas att snön får ligga kvar och att det kommer mer för nåt "västgöta-väder" vill jag inte ha! Kallt ska det bli i alla fall och det kräver snö anser jag.


Jaha, imorrn är det BVC-träff. Vägning och mätning och info från familjerådgivningen. Det sistnämnda känns sisådär intressant. Vi får väl se vad Bus uthärdar (och hans mamma). På fredag blir det julbord med jobbet, kul! Förhoppningsvis hittar jag något som inte är allt för slitet och som jag fortfarande får över min tjocka rumpa så att man inte behöver gå i trasorna dit. På lördag blir det ridtur med käraste Anna, vi ska låna islänningen Hrimnir och det ser jag verkligen fram emot! På söndag har vi planerat julshopping på Kupolen.


Vem har sagt att föräldralediga mammor har det lugnt och skönt?! :)


lånat från internet

 
ANNONS
 
Linda

Linda

14 december 2011 12:45

Är så avis på dig som har bebis :)!!

Sv: Tack :)

http://www.mittangsull.blogg.se

irmelin

14 december 2011 16:17

Haha, ja det finns mycket som är härligt med att ha barn! Och alla 90 positiva % överskuggar de 10 jobbiga % :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se