Irmelin - den starka

Alla inlägg under november 2011

Av irmelin - 16 november 2011 15:10

Jag antar att det är helt normalt att bebisen vaknar var och varannan timma på natten och vill äta. Helt normalt att han också pruttar en massa. Helt normalt att han sen vill sova jättemycket på dagen och blir förskräckligt ledsen om han vaknar till för tidigt.


Synd att det bara är lite drygt att ha en normal unge...som växer så det knakar.


Tur att han är söt som socker!


             

ANNONS
Av irmelin - 16 november 2011 10:54

Vet ni att om två helger är det första advent, är det inte hur galet som helst?! Det är ju nästan så att man är glad över frosten på mornarna för annars skulle jag inte ha trott på att vi närmar oss jul.


Jul och julklappar hör som vanligt ihop. Tydligen ska vi önska oss en bra stekpanna i julklapp. Hm...jag har hittat flera intressanta hästböcker annars som jag verkligen vill ha och sen är jag bra sugen på en såndär ridoverall från Hööks. Ni vill inte veta hur långt upp dragkedjan INTE kom på mina thermoridbyxor här om dagen. Tur att jag har en lång jacka säger jag bara!


Goliath har visst också önskat sig en julklapp. Hans gamla matte berättade igår att han hemskt gärna skulle vilja ha en egen vattenslang att leka med. Igår hade han nämligen lyckats fiska in den slangen som låg strax utanför hagen och dragit in den en bra bit och gick och lajade med den i munnen. Han är ju oslagbar, Farbror Frej!


Herr G fick förresten en snabbtur igår kväll i mörkret. Tror vi lyckades vara ute i nästan en halvtimma iaf och både skrittade och travade. Red på grus och asfalt - UTAN boots och det gick hur bra som helst. Det är så otroligt roligt att se att tålamod, tid och träget arbete ger resultat. För bara ett par veckor sen ömmade han även på asfalt men nu vill han trava där. Och på grusväg med småsten är det inga problem alls, blir det större sten väljer han att gå vid sidan som den kloka häst han är.


Dags att mata lilleman!

ANNONS
Av irmelin - 15 november 2011 13:15

Tillbringade förmiddagen i "nygamla" stallet, plockade upp lite skräp efter att vi byggde ut hagen och rekade hur mycket hö vi skulle kunna ta hem. Tänk om man hade bott så att man kunde gå ut och pula med sånt här lite varje dag...då hade man mått som en prins   


Hagen sett från grinden...


 


Ridbanan bredvid hagen...


 


Viktor, Ursula och Aladdin har redan invigt nya hagdelen.


 


Här ska det röjas så att vi får plats med hö...


 


Längst åt höger får man passa sig så att man inte hamnar på bottenvåningen bara :)


 


Som det ser ut i nuläget trippar Goliath hit på söndag!

Av irmelin - 13 november 2011 14:24

Idag har jag varit och byggt hage i Gonäsheden ihop med två rediga karlar och bra blev det!


Utsikt över den delen vi byggde ut...


 


Gamla delen av hagen. Det gula vindskyddet skymtar längst upp...en torr och bra hage!


 


Dompan och Cellona i grannhagen...


 

Av irmelin - 12 november 2011 16:34

Idag har jag skakat hand på att Goliath och jag flyttar "hem" till Gonäsheden igen. Av rent praktiska skäl så kommer det bli lättare att stå där nu när man har en liten bebis hemma. Givetvis fortsätter vi bo på lösdrift, det trivs både jag och hästen med. De nya hagkompisarna kommer bestå av två minishettisar, en stor shettis och en islänning. Småhästarna har han träffat tidigare när vi stod där i stallet och det ska bli intressant om herr G känner igen de små fröna och sitt gamla hem.


      


Beställde just ett stort hönät från Caisas Shop för att bidra med vår del till den fria tillgången på grovfoder...och så ska "bara" allt hö hämtas hem och packas in. Det blir nog bra det här   

Av irmelin - 11 november 2011 13:15

Igår fick vi hem nya leksaker från Go'boken och det var mäkta uppskattade! Bus har även fått för sig att han ska träna på att sitta upprätt men än så länge vill han ha lite hjälp.


Han ser faktiskt lika förbryllad och koncentrerad ut varje gång han "sitter" upp :)


     


En uppblåsbar boll var en riktig favorit! Stundtals fick han fatt på den med båda händer och viftade med den hit och dit. Första minen har ett rätt kul ljud till i verkligheten!


     


Spegeln ör en fascinerande uppfinning. Lika fascinerande var också de vita lapparna som tillverkaren satt dit. Jacob blev överlycklig när han kunde vifta på dem med handen och gjorde missnöjda ljud när den där handen inte riktigt gjorde som han ville.


 

Av irmelin - 9 november 2011 13:20

Min rara medis ringde och berättade att hon ridit utan boots idag och det hade gått riktigt bra. Herr G var lite ömmare på grus så klart men red man vid sidan gick det också fint. Härligt att höra!


Nu har jag dessutom slängt ut mina Easyboot Trail på annons eftersom de bara glappar. De har med andra ord gjort ett bra jobb genom att få framhovarnas sulor skålformade vilket har medfört att hovarna krympt. Vi får se om jag får dem sålda och eventuellt köper ett par mindre begagnade...eller så inväntar vi snön då man kan ta räsergalopper i djupsnön - hur härligt är inte det så säg?!Av irmelin - 9 november 2011 12:48

...skulle det kunna se ut såhär! I alla fall om vi går tillbaka till förra året....


 


Med tanke på temperaturen ute lär det nog dock dröja ett tag...förhoppningsvis är det i alla fall snö ute den 5 december, då har det gått två år sen jag och Anette först tog Goliath på foder.


 


Och den 5 augusti i år firade vi ett år ihop från då jag skrev på ägarbeviset 2010..


Fina lilla hästen!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se