Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 23 november 2011

Rundtur

Av irmelin - 23 november 2011 13:22

Idag har jag visat min medis nya stallet. Det hon var mest imponerad av var det här:


 

(Only for you, Helena ;)


Jag hade med mig Jacob ut och det märks att han blir större för han har lite svårare att komma till ro i vagnen så det blir några springvändor mellan hästar, hö och barnvagn. Funderar starkt på att ha bärselen när han är med, han somnar ju i den också.


Hur som helst. Vi fyllde vatten, jag mockade och vi fyllde upp hö. Det verkar som att de ätit upp ungefär 25 kg sen igår och det fanns både hö och halm kvar. Perfekt! Duktiga Karin och Sören som har resten av hästarna i hagen hämtade hem två rundbalar halm igår och fyllde både ligghallen och botten av höhäcken. Nu kan hästarna alltid käka halm om höet hinner tryta. Jag var faktiskt också väldigt duktig igår om jag får säga det själv för jag hade med mig borrmaskin och förlängningssladd så att jag kunde skruva upp de tre krokarna som behövdes till det nya hönätet. Det blev hiskeligt bra och hästarna verkade gilla det eftersom det nästan var tomt när vi kom ut idag.


   


Resten av höet/halmen har vi som kanske framgått i en sån här höhäck och Sören håller på att tillverka ytterligare en så att hästarna har flera ställen att äta på.


 


Visst är minishettisarna alldeles bedårande söta!


       


Efter rundtur och allmänt fix tog Goliath och Helena sig en ridtur. Jo...jag blir bra sugen själv men nu har jag faktiskt börjat acceptera läget att jag har en bebis som kommer i första hand. Det är iaf en väldig tur att jag har supersnälla Helena som pysslar och rider min guldklimp!


       


Sen kan jag avslöja att det här med gröt var en riktig hit, enligt Jacob! Idag fick han en halv deciliter innan förmiddagsamningen och han åt glatt. När jag var för långsam med skeden började han leta med munnen nere på tröjan (gissa hur den såg ut...dags för haklapp kanske) och när skålen var slut protesterade han högljutt tills han fick vatten ur pipmuggen. Den är också en rolig grej. Vi avrundade såklart med vanlig mamma-mjölk, men av förklarliga skäl gick det inte ner lika mycket som annars. Hoppas intresset håller i sig!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

23 november 2011 14:44

Du får kika ordentligt i kärran...det är TRE rundbalar;)

 
Irene

Irene

27 november 2011 09:16

Naaw, minishettisarna är bara för söta! :D

Fiffig upphängning av hönätet! Du tar med dig hö ut när du fyller på det då, eller tar du loss nätet? *nyfiken*

http://tabbe.blogg.se

irmelin

28 november 2011 13:17

Ja det här är absolut smidigaste höutfodringen jag haft. Jag kör ut några balar i hagen, brer ut nätet på marken, drar upp nätet, hänger upp det på krokarna och knyter sen igen det med några snören som sitter i nätet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se