Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 21 november 2011

Dagens aktiviteter

Av irmelin - 21 november 2011 13:55

Lillprinsen har blivit vägd och mätt idag på BVC, jag tog det säkra före det osäkra och grejade det innan vi satte oss ned och pratade i gruppen eftersom Bus blev så trött och ledsen mot slutet förra gången. Och som vanligt hade han gått upp, nu till 6,5 kg och 61 cm lång. En riktig medelSvensson, som barnmorskan uttryckte det! Det pratades mat idag och jag var tydligen inte ensam om att ha en hungrig son på nätterna. Fick rådet att rekommendationerna säger 6 månader men om barnet och föräldrarna är i behov av något mera mättande tidigare så är det helt okej. Man måste se till individen och det är trots allt upp till varje familj att bestämma över sitt eget barn. (Jag undrar om barnmorskan sa så snälla saker bara för att jag yttrade mig i kapphallen om att jag knappt vågade fråga om man fick ge gröt redan nu för det kanske inte var så poppis och efter tio minuter råkade de två barnmorskorna komma ut från ett rum alldeles intill hallen...hoppsan!) Hur som helst så blir det nog till att testa någon tesked gröt här snart :)


Efter BVC åkte vi ut till hästen för att kolla så att han hade överlevt natten ihop med nya gänget. Han såg väldigt glad och tillfreds ut när jag kom ut till hagen, till och med så tillfreds att han försökte gömma sig för mig bakom en gran. När jag gick fram stod han dock kvar och ville även mysa på min axel en liten stund innan vi gick upp till stallet. Eftersom han bökade runt på stallgången igår när jag sadlade av efter att vi hade anlänt ville jag bara ta in honom, borsta av och ge hans kraftfoder så att han inte helt slapp undan "uppfostran". Tji fick jag för herr G stod som ett litet ljus med tindrande ögon och lät sig lugnt pysslas om. Nyhetens behag igår skulle man kunna tro.


Höet hade tyvärr tagit slut ute i hagen när jag kom. De andra småhästarna är inte vana vid fri tillgång sen innan så de har väl moffat i sig allt vad de kunde. Grejen är bara att höet inte får ta slut så att de börjar hetsäta för annars fattar de aldrig vitsen med fri tillgång. Jag fyllde därför upp både höhäck och mina hönät med allt som allt 60 kg och om Karin fyller på när hon är ute ikväll så ska det kunna klara sig till imorrn när vi kommer framåt eftermiddagen. Vi väntar även hem halm och när vi kan lägga ut det så är det inte lika farligt om själva höet tar slut, huvudsaken är att det finns grovfoder att tugga på. Ringde även på hemvägen och bokade 3 ton småbalar som vi ska försöka ta hem inom de närmsta veckorna. Vore skönt att få allt på plats innan snön kommer.


Väntar förresten OTÅLIGT på att mitt stora hönät ska anlända. Det är ett elände att packa fyra smånät med totalt 20 kilo....Packar mycket hellre ett rejält nät med 30 kilo på en gång :)


Hepp, nu ska vi se om inte lillkillen vaknar efter middagsluren snart!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin

21 november 2011 20:55

Är det på Villgott ni går? Tänkte eftersom du skriver barnmorskor? De som jobbar på bvc där är sköterskor..så du vet;)

irmelin

22 november 2011 14:46

Hehe, ja sköterskor ska det såklart vara men min amningshjärna kunde för sitt liv inte komma på nåt annat än barnmorskor när jag skrev :)

 
Irene

Irene

22 november 2011 18:00

Känner igen det där med hönätspackande, det blir bara ännu jobbigare att greja med många små! :P Men 30kg? Kommer det gå att lyfta ett sånt nät? Blir ju väldigt otympligt... Tycker 10-12kg funkar bra, då pallar man med att bära två i taget.

http://tabbe.blogg.se

irmelin

23 november 2011 13:20

Jag tog kort på det stora hönätet idag så får du se hur det funkar :) För tillfället har vi löshö och det går bara i runt 20 kg, men när vi tar hem hårdpressat så ska det förhoppningsvis gå i 30 kg. Jag bär inte nätet utan tar ut balarna til hagen, lyfter i dem i nätet med snörena kvar och lyfter sen nätet kanske 10 cm upp till krokarna. Nä 30 kg hade jag inte orkat kånka ut för hand sådär :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se