Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 9 november 2011

Good news!

Av irmelin - 9 november 2011 13:20

Min rara medis ringde och berättade att hon ridit utan boots idag och det hade gått riktigt bra. Herr G var lite ömmare på grus så klart men red man vid sidan gick det också fint. Härligt att höra!


Nu har jag dessutom slängt ut mina Easyboot Trail på annons eftersom de bara glappar. De har med andra ord gjort ett bra jobb genom att få framhovarnas sulor skålformade vilket har medfört att hovarna krympt. Vi får se om jag får dem sålda och eventuellt köper ett par mindre begagnade...eller så inväntar vi snön då man kan ta räsergalopper i djupsnön - hur härligt är inte det så säg?! 
ANNONS
 
Irene

Irene

10 november 2011 18:28

Hovar är lustiga, jag har haft ½ storlek mindre på T´s vänsterfram men nu måste jag nog köpa en till i större storleken. Inbillar mig att det är positivt att framhovarna börjar bli samma storlek, så det var ju lustigt att din hästars hovar krymper när dom blir bättre!

http://tabbe.blogg.se

irmelin

11 november 2011 13:10

Vad märkligt att hoven har växt istället! Men men, de flesta förändringar som hästen gör på egen hand borde ju vara positiva eftersom det bara är hästen som vet hur han vill ha hovarna när de är perfekta :)

Annars tror jag att det vanligaste är att hovarna krymper när elastiska putan växer till sig och "tar med sig" sulan upp så att den blir mer skålformad. Lika så vill ju hovväggen vara rak och inte ha några utflytningar och det innebär ju också att hovarna "krymper" när hovväggen väl blivit rak.

Hur som helst, det är sjukt intressant att följa händelseförloppet!

Har du lagt upp några hovbilder på Tabbens fötter nån gång? Skulle vara jätteintressant att se och läsa vad du tänker på när du verkar dem :)

 
Linda

Linda

10 november 2011 21:08

Jo sadelförsäljaren sa de hon med att jag måste länga stiglädren och jag hade det som misstanke.

Ja du nu har inte jag hunnit rida henne så extremt mycket faktiskt, jag har inte tänkt dock på att jobba henne från marken, jag är faktiskt dålig på det =/ Kan inte ens tömköra, Fifa är duktig men jag är värdelös haha, blir bara förbannad på alla jävla tömmar ^^

Men att jobba henne för hand på backen är ju smart, men man ska veta vad man gör också och det är inget jag hållt på med så mycket..

http://www.mittangsull.blogg.se

irmelin

11 november 2011 13:13

Ridningen får ju komma i andra hand när man har en lite knackig häst så det är ju inte så konstigt :) Men arbete från marken är suveränt som både inlärning och uppbyggnad för hästens del. Goliath hade till exempel aldrig haft den traven som han har idag om han inte fått möjlighet att lära sig hitta balansen på egen hand.

Kommer du ihåg att jag visat några filmklipp på Marijke de Jong från Youtube förut? Där ser man ganska bra hur hon går tillväga steg för steg. Jag skriver gärna en förklaring till också om du skulle vilja det. Helt klart bästa träningssättet enligt mig ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se