Irmelin - den starka

Alla inlägg under oktober 2011

Av irmelin - 12 oktober 2011 18:23

...älskar när man spelar på läppen!


                   


Sen somnar han sött när mamma håller handen....


 


ANNONS
Av irmelin - 12 oktober 2011 18:20

Idag fick jag och Bus ta en ofrivillig morgonpromenad för en av bilarna skulle in på service på stan och för att slippa gå den långa vägen hem gick vi istället till svärmor och umgick med henne. Ludvika är vackert en höstmorgon....


           

Mobilbilder därav kvaliteten....

ANNONS
Av irmelin - 12 oktober 2011 16:51

Med tanke på den pågående älgjakten höll jag och Goliath till på asfaltsvägarna igår kväll när vi tog en timmas ridtur. Det märks verkligen att han är på "hösthumör" av kylan, han blir lite ojämn i takten för han har svårt att koncentrera sig, tempot växlar lite hipp som happ och helt plötsligt blir han tittig på omgivningen. Meen det gör mig inte så mycket, det är lite kul att ha en häst som är mer laddad än vanligt :)


Mindre kul var det att han väldigt gärna bara ville springa med huvudet högt upp i vädret och bara sköt ut sin vänsterbog. Kanske beror det på den allmänna okoncentrationen eller så har han passat på med de grejerna när nya medisen ridit. Skulle det bero på det sistnämnda har jag full förståelse för att det inte är så lätt att få till allt och tänka på allt i början när man försöker lära känna en ny häst. Detta är ju dock två av våra gamla "problem" som nästan var bortarbetade, men nu får vi väl ta nya tag igen då.


Det blev en hel del trav i går i varje fall. Bootsen funkar super på sånt slätt underlag och bakhovarna har inga problem att hänga med heller. Och hovar utan järnskor kan expandera och stötdämpa, så det ger snarare en bättre cirkulation på hårt underlag. Dock får man ta det varligt så att lederna inte överansträngs innan de vant sig vid belastningen.


Herrn blev rätt svettig igår och eftersom det kommit frost om nätterna är jag nog tvungen att slänga på ett täcke efter ridturerna. Jag vill INTE ha en häst som får ont i ryggen. Förra vintern klarade vi oss riktigt bra utan täcke på lösdrift men i år är ju kondisen mycket sämre och svetten ökar vid lite mera jobb. Pratade med Fia om klippningar av en av ponnyerna och det är nästan så att jag själv funderar på en liten klippning av G....hals och bringa är mest utsatt och klipper man ganska tidigt hinner pälsen iaf växa ut till värsta vintern då han förhoppningsvis har lite bättre kondis också. Jag ska fundera...tror att stallskötaren på ridklubben i stan åker ut och klipper mot en liten penning.


Idag är det Helenas riddag och i morrn åker nog jag och Jacob ut ihop på förmiddagen och jobbar från marken. Träna lite extra på att böja igenom åt vänster och att hitta sökningen igen.


En sån här kanske...

Lånad bild från internet.


Av irmelin - 10 oktober 2011 17:44

Jag tror minsann att jag har missat att berätta om min och Bus kantarelljakt i fredags! Vi tog en promenad med bärsele här ute i vår skog men eftersom jag inte riktigt kunde nöja mig med endast ett fåtal svampar tog vi en extra runda. det ska sägas att det finns ganska många stigar och motionsspår här ute i skogen och enligt mig så är skyltningen under all kritik. Helt plötsligt hamnade jag uppe vid ett vindskydd där det stod "Utsikten" och jag blev väldigt medveten om att jag nog befann mig utanför mitt lokalsinnes minneskarta. För första gången i mitt liv kände jag mig lite vilse! Med tanke på att jag hade en son som ganska snart skulle vakna till och vara hungrig så kändes det inte som någon ultimat situation....


Jag ringde till maken som tryckte bort mig. Happ...det var väl bara att vända och gå tillbaka en bit till stigarna som jag kände igen, fast det skulle ta bra mycket längre tid att komma hem...eller så kunde jag ju chansa på en annan stig som skulle kunna gå hemåt.... Jag chansade :) Efter bara några meter in på den stigen ringde maken upp mig, han var mitt uppe i en idrottslektion men förstod att det var något viktigt när jag ringde mitt på dagen sådär. Han rekommenderade mig också att gå nedåt i skogen för vindskyddet jag sett låg rätt högt ovanför våra hus. Och under tiden jag och maken pratade kom jag ut på den grusväg som jag hade tänkt mig att jag skulle komma på och efter ytterligare fem minuter var jag och Bus hemma.


Men jag var nästan lite vilse där ett tag...!


Bus gjorde som han alltid gör när vi är ute på språng...han sov.

   

Här kom vi ut och då vad vi nästan hemma redan :)

 

Men nog var strapatsen mödan värd när man fick käka såna här till kvällsmat!

 

Av irmelin - 10 oktober 2011 17:39

         


Kakmonstret!!

 

Av irmelin - 10 oktober 2011 16:41

Igår söndag blev vår nya ligghall användbar och byggmästarna ska verkligen ha en stor eloge för hur fin den blev! Hästarna verkar också trivas fint där inne där det både finns ett torrt hårt underlag samt ett torrt mjukt. Att slicka på saltstenen som hängts in är också en höjdare.


Jag och Goliath gjorde vår egen lilla invigning idag med en underhållsverkning. Jag hade repgrimman och repet och "parkerade" honom vid en vägg där han stod rätt snällt medan jag höll på med hovarna. Fräsen och Tarzan, de eviga följeslagarna kom snart för att hålla G sällskap och vara moraliskt stöd. Det är verkligen fascinerande hur hästar håller ihop, de andra två rörde sig inte ett steg medan jag höll på och det fick G att också stå kvar utan några bekymmer. Mimik, shettisen som flyttat in för någon månad sen stod dock kvar vid höet helt för sig själv.


Goliath har börjat sätta riktigt mycket ullig vinterpäls och så blir han sådär riktigt svart och blank. Fina sagoponnyn!


Något anmärkningsvärt när jag verkade var att det lossnade massor av gammalt traktstöd och sula på framhovarna. Den ökade motionen och en bra verkning har tydligen gett resultat! Det blev stora "gropar" efter allt material som ville lossna och jag var noga med att bara ta sådant som ville falla bort av sig självt. Det ska bli riktigt intressant att följa utvecklingen nu de närmsta dagarna. Det här bör även hjälpa framhovarna att närma sig ett mer skålformat utseende då de varit ganska platta tidigare. När vi plockade av skorna från första början buktade till och med sulan ut, hovbenet stod alltså nästan direkt på sulan utan någon stötdämpning emellan....!


                 


Av irmelin - 10 oktober 2011 09:34

I helgen blev det bara familj och ingen häst alls, vilket kändes ganska konstigt måste jag säga.


På lördagen for vi iväg till Kupolen för lite shopping till både oss själva och till andra i present. Jag hittade ett vitt linne, en svart långärmad tunn tröja, värmeskyddande kräm till håret, en hovborste till hästen på Aubiose... Maken köpte hårvax och en snygg blå tröja. Jacob köpte Spöket Laban som spelar en liten melodi, som han verkligen uppskattar, ett par tofflor med skallror i, en bilspegel så att mamma kan titta på honom när han sitter i baksätet och en matstol. Usch vad det kostar pengar när man åker iväg! Allt gick bra i alla fall, Bus sov i vagnen och åt sen mat i bilen.


På söndagsmorgonen vid sjutiden nör Bus fått mat och skulle få nya blöja klagade maken på svåra smärtor i högersidan vid revbenen. Han fick en smäll i fotbollen för tre veckor sen men det har blivit bättre och bättre. Nu var det dock akut, han kunde inte ta djupa andetag, hosta eller knappt vända sig i sängen. Och säger maken att det nog är akut så är det akut, han är ingen klenis precis. Så jag drog på mig och Bus lite kläder och sen for vi in till akuten där man efter drygt en timmas väntetid konstaterade ett solklart fall av en spricka i revbenet. Som vi trott. Doktorn sa att det brukar vara som värst 4-5 dagen och undrade om maken hade gjort något som kunnat slå upp sprickan igen eftersom det nu blivit sämre. Maken kom inte riktigt på något, förr än han kom hem och påminde sig om att Bus sparkat till honom på revbenen när han låg i makens knä och att det gjort ruskigt ont. Så nu får Bus inte sparka på pappa så värst mycket ett tag och maken får stoppa i sig lite tabletter några dagar. Tänk så en söndagsmorgon kan bli...


Resten av dagen såg vi på film och jag väntade på att få åka ut till stallet och bädda i hästarnas nya ligghall. När samtalet kom hade saken redan ordnats så jag och mina pojkar tog en liten promenad istället. Det märks verkligen att det börjar bli kallt, tur att vi köpte en ny overall till Bus på marknaden.


Bus har förresten klämt fram sitt första riktiga skratt. Det hände sig när han låg och halvsov i rummet på akuten. Så blev det också en minnesvärd dag!Av irmelin - 8 oktober 2011 10:42

Kul, sa Bull!


Jag och Goliath var ute på en snabbtur igår eftermiddag. Det blir liksom så när man har en bebis hemma :) Men 40 minuter hann vi med och dagens tema blev travigångsättningar. Jag gillar verkligen att jobba även när jag rider ut och Goliath blir så mycket mera positiv och framåt om han också får koncentrera sig och anstränga huvudet och inte bara kroppen. Så därför satsade vi på att ta upp traven på olika sätt...ur samlad skritt, ur öppna, ur sluta.


Vi har lite svårt för den samlade skritten än så länge, det blir gärna lite symaskin utan avslappning eftersom han bjuder så rejält framåt till trav så att han inte kan länga steget i skritten utan korvar ihop sig till en liten hög :) Ur öppnan är det inte några direkta bekymmer, jag får förtydliga sökningen i själva övergången bara annars håller han positionen. Ur slutan funkar det riktigt fint i vänster men i högerslutan protesterar vänsterbak som vanligt, men oj vad han försöker den lilla hästen och det känns som väldigt bra styrketräning.


Han är verkligen rolig att rida på såna här turer, min lilla fina häst!


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se