Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Helgen

Av irmelin - 24 oktober 2011 13:12

Vattenläcka. Ridtur. Handla present. Fika hos Anna. Sovdags. Verka Sannas två hästar. 4årskalas. Dö i soffan.


Vi fokuserar på ridturen allra först så får vi se vad vid orkar med sen.


Red upp till en äng med Goliath på lördagen och hade barbackapadden samt kapson och stångbett. Det var otroligt längesen vi red på stång men takterna satt i och hästen gick bättre än någonsin! Ni vet att jag pratade om att höja lägstanivån...utgår man från det passet har vi definivt gjort det :) Skolorna var fina, traven var välbalanserad, sökningen var topp, böjningen nästintill helt stabil, samling i skritt och trav var mer än bra, vänstergalopp var kanon... Ja nu utgår jag ju från VÅRT utgångsläge men nog var han alldeles, alldeles fantastisk den lilla hästen. Och vad han bjöd på sig själv, det var som att han bara väntat på att få hugga tag i ett ordentligt arbete och han erbjöd extra power och väldigt gärna trav flera gånger. Det var ju bara att skratta lyckligt och låta honom jobba på! Högergaloppen får vi till fattningarna men sen orkar han inte behålla böjningen för vänsterbak utan drar iväg utåt och tappar takt och balans. Men vi har ju hela vintern på oss att träna så vad gör det!


En glad notering...efter att ha använt bootsen frekvent så har strålen kommit igång, elastiska putan växt till sig, hovbenet förts uppåt och framhovarnas sulor är numera skålformade. Hurra!!

 
ANNONS
 
Irene

Irene

24 oktober 2011 14:30

sv:
http://www.youtube.com/watch?v=8KmHb4eOhTQ
ha överseende med att det inte är någon topp-prestation det är frågan om utan bara ett par fattningar varav inte alla matte ens bett om. ;) Och matte lite nervös med publik och kort uppvärmning.

http://tabbe.blogg.se

irmelin

25 oktober 2011 13:53

Det var väl inte alls tokigt! Han har förstått att det är galopp du ber om och nu har ni ju något att jobba vidare på :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se