Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011

En snabbis

Av irmelin - 22 oktober 2011 08:27

Huvaligen vad det mörknar fort nu om kvällarna! Jag skyndade mig ut till stallet vid fem och med resa och sadling tog det till tio i sex innan vi kom ut. När vi vände hemåt vid halvsju var det helt klart skymning.


Lilla hästen fick gå med barbackapad och jaktkandaret, ville ha något mer att arbeta honom på än hackamoret. Till en början hände knappt inget alls när jag tog i honom för att ställa men efter några skolor så var han på jobbhumör och erbjöd sig att träna på travigångsättningar. Så lite trav fick han ihop med växling av ställning och böjning. Innan sista skrittsträckan hem prövade jag att flytta honom åt sidorna i trav, han har haft lite svårt för att orka men igår flöt han på otroligt fint! Perfekt arbete för att lösgöra och komma till böjning där bakbenen jobbar på. Eftersom det blev en kort runda med bara lite trav så var han bara lätt fuktig i pälsen när vi kom tillbaka. Skönt att slippa täcka honom när han redan har ullig höstpäls...


Gav fålarna kraftfoder efteråt ute i hagen och då var det så pass mörkt att Fräsen blev alldeles förbryllad över vart jag ställt hans hink   Blev tvungen att gå fram och skaka så att maten rasslade innan han fattade. Har hört att vi ska få en nattlampa utanför ligghallen...det kan nog vara bra så att gamle Fräsen inte går in i ett träd eller så   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se