Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011

Markjobb

Av irmelin - 20 oktober 2011 19:50

I eftermiddag åkte jag och Bus ut till hästarna och arbetade Farbror Frej från marken. Nog var han "hittepåig" idag då han tyckte löven i träden prasslade ovanligt högt och en dörr som slog igen måste ha betytt att lejonen kom lösa! Det är höst helt enkelt   


Under jobbet skötte han sig dock finemang, lillhästen. Ja...lillprinsen också ska tilläggas som sov gött i vagnen. Jag och hästen gick noga igenom böjningen, poängterade för honom att han måste lyfta upp innerbog för att verkligen vinkla in höften och det gick så fint så. Lade in travövergångar ner till skritt för att få rumpan att jobba, han ville gärna fortsätta trava på men hetsade aldrig upp sig som i ridningen. Märks att longe och arbete vid hand passar honom perfekt!


Gick över till skolorna på rakt spår och idag kom högerslutan som ett välskrivet brev på posten när jag positionerade mig mer rakt framför huvudet och struntade i att titta på bakbenets placering. Voila - hästen gick i en stadig sluta eftersom han slapp böja halsen ut från spåret. Tänk att man alltid ska förstöra och krångla till det för ens stackars häst....sen är ju vänster bak svagare överlag...men det finns ju sätt att både försvåra och underlätta övningarna på! Testade även att göra en sluta där jag gick mellan hästen och staketet och kunde flytta ut rumpan med ett spöpet när det behövdes. Det fungerade riktigt bra och vi hade färdriktningen klar för oss istället för att vingla lite hit och dit när vi gör det utan någon "vägg" som stöd.


Avslutade passet med att bara gosa och ha ett tungt hästhuvud på axeln och en mule som blåste varm luft i mitt öra...livskvalitet!   


Imorrn blir det en liten uteritt där vi fortsätter på konceptet travövergångar och lägger in en kombination av skolor i samma övning. Riktigt stärkande och bra tankejobb för pållen!

 
ANNONS
 
sofie - ejan

sofie - ejan

21 oktober 2011 22:15

SVAR: Hej! Ejan har gått barfota vissa perioder förr så jag är nästan säker på att de kommer funka, anledningen till att jag & hovis skall höras av om en vecka är att hon vill höra hur det funkat överlag, hon verkar noga med att ha kontakt med sina kunder och stämma av.
Vi pratade lite om att framöver testa att ha henne barfota fram också, men vi får väl se, just nu skall vi testa den nya skoningen fram och utvärdera sedan ;)

http://ejankolifejan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se