Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011

Höja lägstanivån

Av irmelin - 20 oktober 2011 10:42

Vet ni hur glad jag är på en skala för att få tillfälle att träna för Christofer Dahlgren igen?! Han är otroligt pedagogisk och förklarar så att man förstår utan att man behöver känna sig som en dålig ryttare. Även om hela passet går åt skogen så lyckas han berömma de där få bra stegen man fick så att man ändå får en positiv känsla när man rider ut från banan. Jag tror inte att jag är ensam om att ha upplevt det...


Under söndagens teoripass pratade C om att han struntade i hur fina krumelurer man lärt sig rida sen sist för högsta nivån kommer alltid att ligga konstant utefter vad hästen klarar. Det intressanta är hur vi har lyckats bli tydligare i våra signaler till hästen och om vi höjt vår lägsta nivå. Om högsta nivån ligger på 10 på skalan och lägsta nivån på 1 från början så kan vi vara nöjda om vi nästa gång höjt lägsta nivån till 2. En riktigt dålig dag är alltså inte lika dålig som det var från början och då har vi utvecklats.


Jag red för C i april i år och nästa träning blir april -12...måtte jag har höjt lägsta nivån på ett helt ÅR!!


Vissa delar vet jag har blivit bättre, böjning...takt...balans...avslappning...och det är otroligt viktiga grundstenar. Men nog har vi massor att arbeta på här under vinterhalvåret. Jag kikade på filmerna från april i år och skrev ner en rad punkter som vi ska lägga fokus på. Allt hänger ju ihop så det är lite vanskligt att punkta upp det....


- stadigare böjning

- jämn takt

- balans

- avslappning

- "lagom" energi

- stärka vänsterbak

- flytta undan vänsterbog som gärna vill trängas

- lika långa steg bak i slutan

- skolor på volt

- växla mellan skolorna på volt

- tänk på min inneraxel som gärna vill peka utåt

- rid mot innerbog i slutan

- rid mot ytterbog i öppnan

- skolor i trav

- tänk sluta i högervarv trav

- samling, ej minska tempot utan tänk höja framdelen

- galopp, tänk på hästens innerhöft som ska gå uppåt, jobba ur slutan

- ingen vänsterhand vid magen, korta istället tygeln

- sökning till handen i samling

- sitt rakt över hästen och för den med dig, inte skjuta framför sig


Nog ska vi ha förbättrat oss ett snäpp till våren!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se