Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Jobb vid hand

Av irmelin - 13 oktober 2011 14:23

Kanske var det en tillfällig svacka under tisdagsridningen för idag när jag arbetade Goliath vid hand och i longen så var han lika fin som vanligt!


Jag var noga med att få en fin böjning och att han verkligen lyfter upp innerbogen när han trampar under sig med innerbak och han blir bara bättre och bättre. Krävde bitvis ökad böjning i traven och då kom de där magiska stegen igen. Han vill dock gärna hamna djupt med huvud och hals, en styrkefråga skulle jag tro. Därför jobbar vi med igångsättning och några travsteg i taget där jag går bredvid bogen och där han måste samla sig rejält. Han blir verkligen taggad av de där igångsättningarna och vill bara mer och mer :)


Taggad var han rääätt ordentligt i galoppfattningarna idag också! Fattning från skritt i longe och han riktigt sätter sig på rumpan och tar några karriärsprång framåt innan han rullar igång. Ni kan ju gissa att han gärna skulle braka loss helt och hållet så han får bara några språng på sig innan jag ber om skritt och halt, annars så hade jag nog ingen häst kvar längre ute i linan :)


Skolorna blev också riktigt fina idag. Högerslutan kom igenom fint efter travarbetet även om jag får underhålla den betydligt mer än vänsterslutan. Han presenterade även en vacker högeröppna idag där han verkligen flyttade in bogen från spåret istället för att böja sig lite för mycket, som han så gärna vill. Fasen vad kul det är när han bjuder på sig själv sådär!


Vi höll väl på runt en halvtimma och avslutade med att öva på lite spansk skritt. Han har helt och hållet förstått att man ska lyfta extra på frambenet när spöet toucherar men att man kan ta et kliv framåt samtidigt är fortfarande överkurs. Skulle behöva träna på bugan först innan vi tar den spanska skritten längre med tanke på att han är en dominant kille om han får chansen och den sistnämnda övningen uppmuntrar till dominans. Tänk dåtidens militärhästar som skulle sparka med frambenen på slagfältet...jämfört med att få en häst att minska flyktmöjligheterna genom bugan....


Han är i alla fall för rar min lilla häst, tog mig verkligen tid åt att berömma och han svarade med att gosa på min axel i pauserna :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se