Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

Älgjakt

Av irmelin - 12 oktober 2011 16:51

Med tanke på den pågående älgjakten höll jag och Goliath till på asfaltsvägarna igår kväll när vi tog en timmas ridtur. Det märks verkligen att han är på "hösthumör" av kylan, han blir lite ojämn i takten för han har svårt att koncentrera sig, tempot växlar lite hipp som happ och helt plötsligt blir han tittig på omgivningen. Meen det gör mig inte så mycket, det är lite kul att ha en häst som är mer laddad än vanligt :)


Mindre kul var det att han väldigt gärna bara ville springa med huvudet högt upp i vädret och bara sköt ut sin vänsterbog. Kanske beror det på den allmänna okoncentrationen eller så har han passat på med de grejerna när nya medisen ridit. Skulle det bero på det sistnämnda har jag full förståelse för att det inte är så lätt att få till allt och tänka på allt i början när man försöker lära känna en ny häst. Detta är ju dock två av våra gamla "problem" som nästan var bortarbetade, men nu får vi väl ta nya tag igen då.


Det blev en hel del trav i går i varje fall. Bootsen funkar super på sånt slätt underlag och bakhovarna har inga problem att hänga med heller. Och hovar utan järnskor kan expandera och stötdämpa, så det ger snarare en bättre cirkulation på hårt underlag. Dock får man ta det varligt så att lederna inte överansträngs innan de vant sig vid belastningen.


Herrn blev rätt svettig igår och eftersom det kommit frost om nätterna är jag nog tvungen att slänga på ett täcke efter ridturerna. Jag vill INTE ha en häst som får ont i ryggen. Förra vintern klarade vi oss riktigt bra utan täcke på lösdrift men i år är ju kondisen mycket sämre och svetten ökar vid lite mera jobb. Pratade med Fia om klippningar av en av ponnyerna och det är nästan så att jag själv funderar på en liten klippning av G....hals och bringa är mest utsatt och klipper man ganska tidigt hinner pälsen iaf växa ut till värsta vintern då han förhoppningsvis har lite bättre kondis också. Jag ska fundera...tror att stallskötaren på ridklubben i stan åker ut och klipper mot en liten penning.


Idag är det Helenas riddag och i morrn åker nog jag och Jacob ut ihop på förmiddagen och jobbar från marken. Träna lite extra på att böja igenom åt vänster och att hitta sökningen igen.


En sån här kanske...

Lånad bild från internet.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se