Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011

Ligghallen är invigd!

Av irmelin - 10 oktober 2011 16:41

Igår söndag blev vår nya ligghall användbar och byggmästarna ska verkligen ha en stor eloge för hur fin den blev! Hästarna verkar också trivas fint där inne där det både finns ett torrt hårt underlag samt ett torrt mjukt. Att slicka på saltstenen som hängts in är också en höjdare.


Jag och Goliath gjorde vår egen lilla invigning idag med en underhållsverkning. Jag hade repgrimman och repet och "parkerade" honom vid en vägg där han stod rätt snällt medan jag höll på med hovarna. Fräsen och Tarzan, de eviga följeslagarna kom snart för att hålla G sällskap och vara moraliskt stöd. Det är verkligen fascinerande hur hästar håller ihop, de andra två rörde sig inte ett steg medan jag höll på och det fick G att också stå kvar utan några bekymmer. Mimik, shettisen som flyttat in för någon månad sen stod dock kvar vid höet helt för sig själv.


Goliath har börjat sätta riktigt mycket ullig vinterpäls och så blir han sådär riktigt svart och blank. Fina sagoponnyn!


Något anmärkningsvärt när jag verkade var att det lossnade massor av gammalt traktstöd och sula på framhovarna. Den ökade motionen och en bra verkning har tydligen gett resultat! Det blev stora "gropar" efter allt material som ville lossna och jag var noga med att bara ta sådant som ville falla bort av sig självt. Det ska bli riktigt intressant att följa utvecklingen nu de närmsta dagarna. Det här bör även hjälpa framhovarna att närma sig ett mer skålformat utseende då de varit ganska platta tidigare. När vi plockade av skorna från första början buktade till och med sulan ut, hovbenet stod alltså nästan direkt på sulan utan någon stötdämpning emellan....!


                 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se