Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011

Gårdagens hästpass

Av irmelin - 5 oktober 2011 10:44

Igår fick jag sällskap av Fia och vi drog iväg med hela konkarongen (barnvagn, hund och två hästar) till en liten ridvolt uppe i skogen. Jag tränade från marken med kapsonen och testade att ha på bootsen under träningen. Det funkade felfritt även på böjt spår där det skulle kunna funnits risk för att herrn trampade av sig innerdojan.


Träningen lade fokus på böjningen och att verkligen lyfta upp innerbogen. Höll till på varierade mindre volter i korta sekvenser. Växlade med öppna på böjt/rakt spår utan vägg. Slutan får vi bara till på rakt spår utan vägg som stöd och det är lättast att locka med sig ytter bak från en sväng. Vänsterbak har mycket svårare för att placera sig under och bära vikt men efter travarbetet fann den sitt läge lättare.


Traven höll vi också på mindre volt för att få en större böjning och hitta rätt för bogen. Noga med sökningen i själva igångsättningen, vilket han för det mesta fixar helt på egen hand. Och vilken trav han får sen med lite pekhjälp av spöet mot bogen när han vill falla in. Han får en långsam samlad trav med mycket sving och bärighet. WOW! Om ett par år kanske han även har den när jag sitter på :)


           Goliath fick strumpor i skorna eftersom de glappade lite när han var nyverkad.


Fia och Fräsen blev också dokumenterade. Hans galopp går inte av för hackor vill jag lova!


 

                   


Tänk vad SÖT man kan vara då!

 

Fias bushund Vixen

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se