Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 18 september 2011

Goda vänner och en duktig häst

Av irmelin - 18 september 2011 16:34

Det blev en riktigt trevlig kväll igår med vännerna tre! De är så härliga på sina egna sätt och det blev flera timmars prat om både det ena och det andra. Tyvärr hade min lilla son bestämt sig för magont men efter en stund lugnade det ner sig så att vi alla kunde höra vad vi pratade om :)


Idag har Goliath blivit dressyrriden en halvtimma på ängen och han sköter sig strålande! Jag skulle behöva lägga ner lite mer krut på grunderna, speciellt böjningen och att han inte flyter iväg och tappar ut ett ben här och där. Men framåt går det! Jag rider allra helst barbacka för jag tycker att jag har bättre koll på traven då och idag blev det mycket av den varan. Gick igenom skolorna i skritt och sen tog vi upp dem i trav på volt. Det har varit väldigt tungt för G att få till det här i trav innan så jag har satsat på att bara få honom avslappnad. Arbetet från marken har dock än en gång gett utdelning för nu kunde vi både få till svaga öppnor och slutor i traven utan att han går upp i spänning och trampar på stället hela tiden! Tog även två fina galoppfattningar, för att vara oss, ur trav - en i var varv - och lät honom galoppera ett par varv på volten. Han har svårare för höger galopp men jag hade tålamod och hjälpte honom till böjning och släppte på framåt-uppåt och då gick det riktigt bra. Till sist avslutade vi med en busgalopp på rakt spår i det lite hägre gräset, KUL! tyckte vi båda två :)


Sen är det ju lite intressant det här med vad en häst kan bli rädd för...när jag kom tillbaka efter passet så stod stallägarna och skulle lägga ihop en stor presenning alldeles bakom Goliaths rumpa bara några meter bort. De ruskade och prasslade med presenningen och G sneglade bara lite bakåt och undrade vad de sysslade med, men rädd? Nix :) När vi däremot red uppe på ängen så kom en dam gåendes med sin hund och ett stort grönt paraply. Rädd?? Japp :) Fast allra mest kanske det var en ursäkt att få koncentrera sig på något annat än jobbet en liten stund, knashästen! 
ANNONS
 
Bonnie

Bonnie

18 september 2011 18:47

sv Kikade lite på Star trekken, hur är anläggningsytan på den under? Jag sitter ju väldigt länge i mina sadlar(upp mot 5 timmar t.ex) Hur är den att rida lätt länge i? Här omkring finns det inte så många akademiska ryttare, den enda jag vet är min stallkompis som är instruktör i intregerad ridkonst, hennes Birgitta sadel blev jag ju kär i...

http://teamkarlsson.blogg.se

irmelin

19 september 2011 21:24

Panelerna under Espaniolan är ju av det kortare slaget men ändå rätt breda skulle jag säga. Jag skulle själv inte tveka på att rida flera timmar i den. När jag rider ut rider jag alltid lätt i den utan några bekymmer, har för mig att jag läste att just den här sadeln funkar även bäst av alla akademiska att ha som "vanlig" sadel. Sen tror jag att du kan hitta en Espaniola till ett billigare andrahandspris än en Birgitta, om det påverkar.

Om du vill kan jag försöka komma ihåg att fota den från undersidan när jag åker ut till stallet nästa gång?

 
Irene

Irene

19 september 2011 16:07

Kul att det går framåt! Och att du kan jobba uppsuttet igen(?) :)

Det här med att kroppsdelarna smiter iväg har ju ofta med styrkan att göra, är ju toksvårt att hinna med om hästen tycker det är för jobbigt att gå kvar så! :P Lite vingel får man räkna med känns det som! Tills man blivit starkare och jämnare! :)

http://tabbe.blogg.se

irmelin

19 september 2011 21:19

Ja det är verkligen skönt att kunna sitta i sadeln igen :) Och att hästen har tagit ett steg framåt trots att vi inte kunnat träna särskilt mycket.

Jag tror också på det du säger om att han inte har styrkan än, speciellt med tanke på att jag märker skillnaden från när han hade ännu mindre styrka. Därför känns det, än så länge, inte superviktigt att han orkar hela vägen utan vi tar det i korta etapper och när han slinker iväg börjar vi bara om från början igen och kräver ett par steg åt gången.

Jag är så imponerad över hur långt vi kommit trots allt med tanke på att han knappt var styrbar och hade noll balans och avslappning i utgångsläget.

Kul förresten att se foton på dig och Tabbe från senaste träningen, det syns också att det går framåt. Något annat som vore riktigt intressant är att se en liten filmsnutt från era galoppansatser med tillhörande förklaring. Har inte riktigt kommit underfund med hur ni gör vs hur det ser ut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se