Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 september 2011

Snyggot

Av irmelin - 12 september 2011 10:07

Lillprins Bus har ändrat rutinerna igår och idag,  han äter tidigt på morgonen och sover sen framåt sen eftermiddag. Det ställde till mina planer rejält igår eftersom jag skulle skynda mig ut till stalle tpå förmiddagen innan maken skulle iväg och golfa. Jag fick snällt strunta i ridningen och vänta till kvällen istället. Inte så kul...


...men såhär i efterhand känns det inte som hela världen, med tanke på hur underbar hästen var! Jag red en halvtimmas dressyr på en äng där vi ha två ridvolter, tränade mest på att få alla delar på plats på olika böjda spår och sen trav- och galoppigångsättningar. Hade barbackapaden och hackamoret, det sistnämnda gör att han ibland krullar ihop sig, speciellt när han inte orkar. Men jag försöker att inverka så lite som möjligt och hellre länga tygeln i alla gångarterna så att han kan höja hela överlinjen. Det resultaterar i att vi går i och ur ramen ganska mycket eftersom han inte orkar så långa bitar än. Men hellre det så att han själv kan hitta balansen när jag ger honom en lätt vägledning. Och de bitar som han slappnar av, håller böjningen och svingar igenom ... då är han som smör!


Travigångsättningarna går riktigt bra nu, helt plötsligt kan vi smyga igång enbart för sätet. Traven är sen mjuk och lugn, så länge man är noggrann med böjning och att han inte rinner iväg. Arbetet från marken har verkligen lönat sig! När det sen gäller galopp har jag kommit fram till att jag gör för mycket i själva fattningen. Så igår höll jag koll på ställningen och tänkte mot en sluta och angav galopptakt med sätet. Voila! Böjningen är fortsatt A och O om han ska behålla en rund galopp. Vänster varv är bättre än höger och de två första fattningarna går bäst. Sen blir han tokladdad och korvar ihop sig bara för att det är så KUL!! Men det är ändå inga problem att få honom att lyssna, bara ta några förhållningar och sen rida vidare och börja om från början. Igår satt jag mest och skrattade åt honom för att han bjöd så positivt.


Vi provade förresten också att samla några steg i skritt och trav, det behöver vi verkligen träna på. Han har lite svårt att förstå att man kan lugna tempot och höja takten utan att det ska bli sluta/öppna och allt däremellan. Mycket hänger på att jag bara tänker "höja framdelen" och inte försöka påverka tempo-takt för det kommer som ett brev på posten. Med tanke på hur otränade vi är gjorde han en riktigt bra insats i det jobbet igår, traven blev sjukt maffig de få stegen jag bad om! Skulle vara kul att se hur det ser ut från backen också.


Man kan ju alltså säga att jag var ordentligt nöjd med honom igår och öste beröm över honom - vilket får honom att växa över ponnymåttet :)


Idag har jag och Lillprins Bus verkat Goliath, det hade regnat så hovarna var perfekta att verka i. Tog ner hovväggen och raspade symetrisk med sulan samt en mustangrundning. Nu har ni väl snart lärt er alla uttryck va? ;) Efter verkningen drog vi på bootsen, nu med extra stråltryck i , och tog en 40 minuters promenad runt i Saxdalen. När det inte kommer bilar går hästen ca 2 m bakom mig och barnvagnen och vid trafikerad väg får han hålla sig alldeles vid min axel. Det är aldrig några problem, möjligtvis att jag går snabbare än han. Fast idag tryckte jag på lite så att vi fick upp tempot. Kilona bränner ju bäst i högre fart :)


Nu har vi två och en halv medryttare på G! En tolvårig tjej ska få testa fast jag tror hon är lite för ung. Hästarna kan testa en del i hagen när man tar in och ut och det känns tryggare med en äldre person. Därför håller jag alla tummar jag har för en 47årig kvinna som hört av sig. Sen har vi en av shettisarna i stallet vars ägare kan tänka sig att ta någon tur emellanåt. Det är verkligen super att ha bra folk runtomkring sig som kan motionera herrn!


Dags för mig att göra Bus sällskap i en tupplur.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se