Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 6 september 2011

Ut i regnet

Av irmelin - 6 september 2011 12:29

Idag har vi varit duktiga och tagit oss ut bland folk, jag och Bus. Mellan de hiskeliga skurarna sprang vi in på Dollarstore och köpte en spegel som jag ska försöka tråckla fast med hårband runt nackstödet i bilen så att jag ser när herrn sover bak i bilen. Därefter in på MM för att handla den nödvändigaste maten till kvällen samt nya blöjor och tvättlappar. Det där om att blöjor är dyrt...no kidding! Och Bus som har en rejält röd stjärt vill jag byta på rätt ofta. Ska fråga på BVC imorrn om de har ytterligare tips än att tvätta med vatten+barnolja, låta självtorka, smörja in med bröstmjölk, självtorka och sen på med zinksalva.


Hur som helst så blir man ju redigt stark när man är mamma. Jag släpade med mig bilbarnsstolen i ena näven och matkorgen i den andra. Orkade inte ta med vagnen för det skulle bli ännu krångligare och sitsarna som man kan sätta små barn i på gallervagnarna i affären har så usla knäppen så de törs jag inte använda. Det var faktiskt en äldre, mysig, farbror som kommenterade att jag hade så mycket att bära runt på och så tyckte han givetvis att Bus var så söt så. Även den unga tjejen i kassan kommenterade Bus och gratulerade. Så är det när man bor i en liten stad och alltid handlar på samma ställe.


Bus har som vanligt skött sig väldigt bra när vi åker iväg. Han sover. Och sover han inte sitter han och halvkikar under tystnad innan han snabbt somnar. Han gillar verkligen sitt bilskydd. Just nu sitter han kvar en stund i den och sover ute på farstukvisten. Han sover verkligen som allra bäst ute i det fria så det är bäst att passa på att få en stund för sig själv när man kan :)


I eftermiddag åker jag, svärmor och även maken (som snällt stressar mellan jobbet och träningen) för att kika på Grangärdehuset. Hoppas att huset lever upp till förväntningarna! Som vanligt har jag redan levt mig in i hur det skulle vara att bo där och planerat upp det mesta. Kanske främst den biten där jag anar en möjlighet till att ha hästen på hemmaplan. Min stora dröm!  Men jag vet också att de där drömmarna ofta krossas, antingen av verkligheten eller av makens sunda förnuft. Återkommer.

 
 
Ingen bild

Anna Runkvist

6 september 2011 15:34

Mitt tips för att slippa röda bebisrumpor är, som du säger, att byta ofta, inte tvätta så mycket om det bara är kiss, men att ta bort bajs samma sekund som det kommer ut:)

irmelin

7 september 2011 13:44

Tack Anna, du är en av mina "gurus" ;)

 
Ingen bild

Cecilia

7 september 2011 16:56

Mitt tips är inotyol, klokren salva som finns på apoteket. Bra till allt, speciellt röda bebisrumpor!

irmelin

8 september 2011 14:34

Inotyol gillar jag, den har vi på förskolan till barnen. Funkar inte Silon som jag köpte nu på BVCs inrådan så ska Inotyolen testas!

 
Ingen bild

Malin

7 september 2011 23:12

Funderar bara på varför du inte tar en vanlig kundvagn på affären o ställer ner bilbarnstolen där?! Så gör jag, är perfekt:)

irmelin

8 september 2011 14:33

Haha, ja det sa svärmor också! Tanken slog mig faktiskt men så tänkte jag att då tycker säkert folk att jag är lat. Men nästa gång blir det definivt kundvagn för såå kul var det inte att kånka på den där mackapären.

 
Ingen bild

susanne

8 september 2011 05:41

Vad som funkar för oss är Bepanthen, samt att byta blöjmärke. Salvan brukar, vid mindre rodnader funka mellan varje blöjbyte. Robin vart jätteröd en period, och det blev bara värre. Då bytte vi från Libero till pampers och rodnaden lade sig på två-tre byten.

irmelin

8 september 2011 14:32

Bepanthen verkar också väldigt bra! Fick med en liten minitub i startpaketet på BB och var nöjd. BVC rekommenderade Silon den här gången så nu kör vi med den ett tag på prov, verkar funka riktigt bra iaf.

Tänk att det kan vara skillnad på blöjor också! Vi har haft Libero hela tiden men bytte till ett paket Pampers när L var slut, och när jag tänker tillbaka på det så blev det röda värre av P. Men det var ett riktigt bra tips, det kan vara värt att testa sig fram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards