Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 4 september 2011

Easyboot Trail 2

Av irmelin - 4 september 2011 18:07

Idag tog vi så vår andra tur i bootsen, blev en halvtimma på grus och lite varierat sand/stenunderlag. Redan nu märktes det en skillnad i steget, en större lätthet och en bättre säkerhet. Goliath fick till och med trava fem steg och det gjorde han utan problem.


Sen spelar det ju in att lillklimpen är redigt tjock och inte tycker att vanliga promenader är så värst spännande så framåtandan på bortvägen var väl sisådär. Oavsett mage eller inte så är han i alla fall snygg :)


         

 
ANNONS
 
Irene

Irene

5 september 2011 15:01

Spännande med nya boots! :)
Hur är dom jämfört med andra? Eller rättare sagt- vad fick dig att välja just dom? *nyfiken*

http://tabbe.blogg.se

irmelin

5 september 2011 17:34

Det kändes som ett måste att skaffa boots för att få igång herrn som ömmar på grus. Med tanke på att jag får ta de chanser jag kan nu när vi har fått barn så måste hovarna funka när jag får tid.

Jag valde Trail för att de var lätta att sätta på, snälla mot plånboken men ändå bra kvalitet och i och med att det inte blir någon långridning här i höst passar det bra med ett par "promenadskor". Materialet verkar slittåligt men ändå lätt att bara borsta/skölja av. Inpassningen var heller inte så detaljerad som andra kan vara, helt ok att hoven växer litegrann. Nu är jag rätt duktig på att hålla efter hovarna, men skulle jag ha svårt att komma ut på nån vecka så funkar det ändå. Men jag kommer vänta med ridning i bootsen tills jag fått de tovade sulorna som jag beställt. Hårda boots är ju som att gå på asfalt hela tiden och det känns inte riktigt sjyst mot hästen.

Är du fortsatt nöjd med dina??

 
Ingen bild

Carina

13 september 2011 11:16

Hej, Googlade på dessa boots, eftersom de verkar så smidiga (och jag vill inte sko mina hästar). Roligt att läsa att de fungerar bra! Idén med en tovad sula i var ju inte dum, det har jag inte hört förut. Det måste man ju kunna tova sig en själv, eller vad tror du?

irmelin

14 september 2011 16:09

Ja jag kan verkligen rekommendera dem! Är man tov-kunnig går det säker att ordna själv. Sulan var dock rejält hög, säkert närmare två cm tjock innan hästen trampat på den för att den ska kunna dämpa och göra någon nytta. Kan vara bra att tänka på :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se