Irmelin - den starka

Alla inlägg under augusti 2011

Av irmelin - 22 augusti 2011 12:26

Närhetsbehovet fortsätter. Tror att jag har lyckats ha honom i vagnen i sammanlagt 10 minuter idag. Efter en liten stund vaknar han och så måste man prompt ta upp honom och ha honom i famnen. När vi åt tacos hos svärföräldrarna igår kväll förbarmade sig svärmor över Bus och höll honom medan mamma fick äta sig mätt. Och under fikan med min vän Anna fick jag sitta med Bus i famnen hela tiden, även om han sov. Jag visste ju vad som skulle hända om jag försökte lägga ner honom. Och nu har han nöjt sig med att ligga på amningskudden vid min mage medan jag försöker skriva och surfa lite   


Maken bevittnade dock något fantastiskt här på förmiddagen. Han hade lagt Bus på mage på golvet och rätt som det var så rullade Bus över till rygg! Jag har läst såhär i efterhand att bebisar kan göra så av ren tillfällighet väldigt tidigt, men nog blir man imponerad av lillfisen!


Sen skulle jag tro att han har fått torsk på tungan, en sorts svamp som visar sig som en vit beläggning. Maken fick order om att köpa Ramlösa som vi ska gnida med på tungan samt doppa nappen i. Hoppas det hjälper. Får fråga på BVC på torsdag annars om de rekommenderar något annat medel om detta inte hjälper.



Av irmelin - 21 augusti 2011 15:00

Jag kom ut till stallet en sväng till sist, även om Bus var rejält hungrig när jag kom hem igen. Han har tydligen en snutt och närhetsdag för han är inte alls glad i att ligga i vagnen utan vill bara bli buren och få mysa.


Hästen var det ja   Finhästen fick sitt första arbetspass på över en månad och det blev arbete vid hand. Hade egentligen inga förväntningar men motiverat mig genom att kika på ett par YT-filmer. Lade fokus vid hur lite man måste inverka på hästen, lita mer på det grundarbete man gjort och ge hästen möjlighet att hitta rätt och lösa uppgiften på egen hand. Ville även pröva på att gå bredvid hästen med tyglarna som vid ridning och från det läget testa på öppna och renvers (förvänd sluta). Känner bara att jag måste utveckla jobbet vid hand för att inte fortsätta harva på med det vi redan kan utan komma vidare. Lite svårt eftersom det blir väldigt dåligt med tränarledda träningar i höst, men något måste man ju kunna utveckla på egen hand.


Väl i arbete så visade Goliath att han kom ihåg allt arbete vi lagt ner tidigare. Han hittade både sökning och böjning fint och traven var alldeles underbar! Så otroligt roligt att se hur han nu kan trava lugnt och avslappnat med höjd rygg och till och med vila i steget. Tala om skillnad mot utgångsläget med huvudet högt, sönkt rygg, otakt och sprikrak. Att dessutom veta att det är jag som lyckats träna honom gör ju inte saken sämre   Skolorna på rakt spår var inga som helst problem, jag behövde knappt inverka alls utan bara placera mig rätt. Till sist provade jag att gå bredvid med tyglarna som i ridning. Vägen var lite svår att följa korrekt men det gick bättre än väntat. Så böjde jag om och hamnade på "utsidan" av volten, ställde inåt och gav en lätt spöhjälp för ytterbak och voila- förvänd sluta! Gav det bara ett par steg sen halt och mycket beröm.


Avslutade med att samla lite i skritten på vanligt vis, mer böjning och muntlig signal till mera power. Gick riktigt fint det också men jag måste tänka på att själv ha mer energi i min kropp när vi går över till det läget. Efter snart två års arbete med att dämpa och tänka lugn kan vi så smått börja lägga in mer kraft och energi. Häftigt!


Tänk att den utvilade köttbullen kunde bjuda på ett sånt fint arbete!


 

Av irmelin - 21 augusti 2011 10:27

Idag ska jag göra en sista mätning på Goliaths hovar och sen beställa hem ett par Easyboot Trail och ProPad sulor. Inser att om jag ska kunna komma igång med herrn behöver han ha lite hjälp på traven med hovarna efter den vila han har haft. Tyvärr kan jag ju inte göra någon direkt igångsättningsplan för honom heller eftersom Lillprins Bus styr vardagen.


Som nu till exempel, dags för käk för Bus.


Ville egentligen snabbt passa på att tipsa om en annan produkt som jag såg på den sidan jag ska beställa från. Det är något som heter Sole Mates och är en skumsula som kan läggas i hovboots eller sättas fast med silvertejp under hoven. Speciellt lämpligt för små ponnyer som behöver underlätta för hovarna och där det är svårt att hitta lagom små boots.




Av irmelin - 20 augusti 2011 18:59

Så blev det "bara" vår lilla familj kvar i huset när min mamma åkte hem. Vi fick som vanligt stressa litegrann när jag skulle skjutsa ner henne till stationen eftersom Lillprins Bus både ville ha mat och bajsa i samma stund. Bytte blöja med rekordfart och fick i honom några droppar käk och sen somnade han fint i bilstolen. Mamma vinkade (nog) lite sorgset hejdå åt oss och begav sig hemåt från sin "semester", som hon har kallat det. Trevligt att hon kan tycka så om att springa som passupp och städerska åt oss i över en veckas tid   Nu får hon springa runt och passa upp på pappa där hemma istället.


Maken kommenterade här att Bus verkar ha växt för var dag han har kommit hem från jobbet den här veckan. Och det händer verkligen mycket! De sista dagarna har han varit mer och mer medveten i blicken och även kunnat hålla kortare ögonkontakt. Häftigt att han blir allt mer en egen person och inte bara en "bebis"!


Några foton från gårdagen när jag, Bus och mormor gick till Jägarnäs med fikakorgen under barnvagnen.


       

Och så några till....


     


Av irmelin - 19 augusti 2011 18:26


 

Av irmelin - 18 augusti 2011 17:44

Vet ni vad jag har gjort?! Jag har åkt iväg utan Lillprins Bus för första gången idag! Och jag kan glatt meddela att han överlevde - och jag med   Medan min mamma passade Bus tog jag bilen ut till stallet och körde bara liite för fort både dit och hem. Väl ute i stallet ställde jag hästen vid ett träd borta vid höbalen och sen blev det verkning. Skulle egentligen bara ta "litegrann" men det är alldeles för svårt att sluta när man väl har börjat och ser allt som måste göras. Farbror Frej har inte fått manikyr sen strax innan förlossningen så ni kan ju gissa hur mycket som växt   Pållen testade att trampa runt ett par steg och stod sen som ett litet ljus medan jag höll på. Det enda jag inte gjorde var att fixa traktstöden - för det gjorde jag för ett par dagar sen - och sen ta symmetriskt in till sulan för det varken orkade eller hann jag med. Får bli vid nästa tillfälle, som måste bli snart igen.


Det var faktiskt riktigt skönt att få lite "egentid" och det funkade ju fint att åka iväg på direkten efter amning och vara borta i närapå två timmar när han ändå sover som bäst.


På förmiddagen var förresten jag, mamma och svärmor till Grangärde Musteris butik där vi både fikade och handlade. Det blev både marmelad och flera olika sorters dryck till ett mycket bra pris. Det stället kan jag varmt rekommendera!

Av irmelin - 16 augusti 2011 10:42

Vill ni veta något skrattretande? Innan förlossningen så undrade jag hur i all världen jag skulle få tiden att gå när jag var hemma och mamma-ledig. Nu undrar jag inte längre. Trots att jag har en väldigt duktig son som sover 2-3 timmars pass under dagen så får jag ändå inte så mycket gjort. Och min mamma som är här som "pass-upp" tycker mest att hon har semester och inte gör så mycket. Därför har hon beslagtagit dammugaren här på förmiddagen så nu är det nog renare än renast i vårt hem!


Jag måste säga att Jacob, "Knyttet", imponerar stort på oss med hur cool han är och hur väl han anpassar sig. Efter införandet av napp har det funkat hur bra som helst. Det är bara när det ska grimaseras över prutt och bajs som han ploppar ur nappen. Igår kväll ställde dessutom hans pappa spjälsängen bredvid mammas sida av dubbelsängen och bestämde att J nu skulle sova i sin egen slaf. Jag var nog mest orolig över det hela eftersom det kändes som att jag inte skulle kunna hålla lika bra koll på honom som när han låg på egen madrass i vår säng. Men vad gör lille herr J? Jo han sover som bäst den natten och blir bara ammad kl 22, kl 02.30 och kl 06.15 Kände mig riktigt utvilad på morgonen!


Idag står det handling på schemat och jag ska pröva bärselen. Borde inte bli några större problem det heller :)


Igår var vi iväg till Janolsgården och köpte mineraler till hästarna, de högg in på varsin deciliter som att de aldrig hade sett mat innan. Härligt när de gillar det man ger dem! Nu börjar vi med storbal i nät igen också eftersom gräset sinar och temperaturen sjunker. Underbara Fia ska dessutom verka min lilla häst runt om så att det blir lättare för mig att börja hålla efter fossingarna igen. Vid andra besöket ute i stallet var jag dock bara tvungen att ta bort lite på traktstöden... :) "Jag är inte bara mamma, jag är även hästägare".


I söndags tog jag och min mor bilen ut till Räfsnäs för en kort lunch. Stället har bytt ägare och serveringen var inte alls lika fin och trevlig längre, men lunchmackorna vi beställde var åtminstone goda. Och Jacob han sov lika lugnt som vanligt :)


I morgon ska vi på vägning på Villgott, barnavårdscentralen här i stan och därefter på middag hos svärföräldrarna. Trevligt!


 

Av irmelin - 12 augusti 2011 18:54

Nu har vi hunnit med två "första-besök"! Dels så kom min kära mamma i onsdags, riktigt skönt att ha henne här nu när maken jobbar. Trevligt för övrigt också :) Och så var vi ut till stallet idag. Märkligt när Jacob även är med till mitt "vanliga" liv, det blir på en gång så påtagligt att saker och ting verkligen har förändrats.


Hästarna stod så andäktigt och myste när jag och Jacob klev in till dem, Goliath stod nära nära och hans underläpp ryckte. Sötnötterna! Någon annan som var söt var käraste Fia som bjöd oss på fika och hade presenter till J. J kommer bli snyggast i stan :)


Idag var vi infört napp här hemma. Eftersom amningen går så bra och J har full koll på hur man gör men har samtidigt ett otroligt stort "snutt-behov" så fick det bl en napp. Trots att han har redan har ätit vill han gärna fortsätta snutta och nu kanske jag då ska få lite ro till annat och slippa en hel del kräks. Början av nätterna är heller inte så roliga när herr J bara vill fortsätta snutta och direkt blir purken när han får lägga sig på sin madrass istället för att fortsätta hänga vid mammas mjölkbar. Så håll en tumme för att den här natten blir lite lugnare än de senaste!


     

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards