Irmelin - den starka

Alla inlägg under juli 2011

Av irmelin - 16 juli 2011 14:13

Tänk att ju mer man lär sig desto mer får man att ha dåligt samvete över. Man sätter högre förväntningar och krav på sig själv som man måste leva upp till och hur man än anstränger sig så är man aldrig riktigt nöjd.


För min del är det främst hästen jag kan få dåligt samvete över. Jag verkar hovarna för sällan, han får för lite motion, jag glömde smörja in honom med flugmedel, har inte orkat borsta igenom svansen på hur länge som helst, jag smörjer knappt aldrig in mina träns....listan kan göras lång.


Kunskap är bra. Hur bra som helst faktiskt. Men ibland måste man ha lite överseende med sig själv och inse att hästen inte dör bara för att jag inte hunnit/orkat med allt det där som jag borde. Jag gör i alla fall mitt bästa och min häst lider inte.


Den här gången var det verkningen jag har gått och haft dåligt samvete över. Men idag fick jag hjälp av snällaste Fia att hålla i grimskaftet när Goliath stod ute i hagen och åt. Bästa situationen tydligen eftersom lillprinsen knappt brydde sig om att böka med mig alls. Det var bara när höet tog slut precis där han stod som det skulle flyttas runt, och vem kan klandra honom för det. Så nu är alla fyra hovarna ordentligt verkade med låga trakter, fina traktstöd, symetriska in till sulan och med en fin mustangrundning. Nu mår mitt samvete bra igen! Dessutom blir det så mycket enklare för en gravid kvinna att hålla efter hovarna med bara lite raspning varje dag än omfattande verkningar var tredje vecka.ANNONS
Av irmelin - 16 juli 2011 09:32

...utan beställde precis 30 seconds to Mars senaste album This is war. Gissa vad jag ska lyssna på under förlossningen   ANNONS
Av irmelin - 15 juli 2011 11:04

Nu finns det ingen återvändo, regnet står som spön i backen och jag har tappat städlusten. Bloggdags!


Jag och maken tillbringade dryga veckan nere i Västergötland där både mina föräldrar och makens ena bror+fru samt ena syster bor. Vi hann med en hel del ihop med välbehövlig vila.


Först ut var min äldsta systers 40årskalas! Lite smått överraskade stod det klart för oss att vi var serveringspersonal och inte bara "lite-extra-hjälp" och med 40 olika sorters kakor att lägga upp blev det en hel del jobb. Men det gick riktigt bra och jag tror både min syster och alla gästerna var nöjda med kalaset!


 


På måndagen for vi allihop till fiskeläget Spiken ute vid Vänerns strand, ett ställe som jag verkligen kan rekommendera! (Även om maken inte förstår vår fascination över stället eftersom man faktiskt promenerar genom det på en kvart och sen äter lite fisk och eventuellt spelar minigolf på en medioker bana.) För oss systrar är det i varje fall ett sånt ställe som man ALLTID åker till varje sommar. Vår pappa är uppväxt där ute i bygden och när vi var små låg vår lilla båt ute i hamnen och den bjöd på många spännande turer på grund av sin opålitliga motor som gärna stannade i var och varannan vassrugg. Det där med båtliv har kanske inte varit vår familjs starka sida och jag var livrädd att trilla i sjön varje gång- men det har ändock ett rosa skimmer över sig. Hur som helst så gjorde vi det som maken tycker att man gör i Spiken, jag åt en riktigt god fisketallrik med både lax och sik (råkade spilla sikskinn på tunikan och fick en rejäl fetfläck - som gick bort i tvätten tack och lov) och avslutade med minigolf.


  


Någon dag senare tog vi bilen till "storstan" Skövde, jag - maken och mina två systrar. Till en början tog vi det väldigt lugnt och flanerade i olika butiker, köpte saker lite här och var innan vi insåg att klockan var massor och maken inte hittat några skor och jag inte hunnit införskaffa någon amningsbh. Snabbt tog vi oss in till Commerce i centrum och snabbshoppade den halvtimman som var kvar innan affärerna stängde. Och hur gick det då? Jodå, vi fick både våra välbehövliga prylar samt Conn Igguldens sista bok i serien om Djingis Khan. Rätt lyckat med andra ord.


En av dagarna tog jag, mamma, syster med sina två pojkar bilen till familjens andra gård. Det är min mormors gamla ställe som ägs av min far och mor och som hyrs av min kusin med familj. Kusinen har två stora ardennrar och stoet hade i början av sommaren fått ett fint ardenner/halvblodsföl. Fölet var riktigt fint som bara föl kan vara och verkade mycket socialt när kusinens sambo gick in och kliade.


 

Ett av makens stora intresse är golf, även ett av mina trots att jag inte är varken duktig eller särskilt flitig med spelandet. Äldsta syrrans man tycker också det är rätt kul även om han mer är i min klass så han och sonen följde med mig och maken ut på en Pay and Play banan i Filsbäck. PP-banans hål är ju något kortare och färre än på en vanlig bana så jag orkade precis med att gå runt och hålla ställningarna åt herrarna. Min man är förresten en väldigt snygg golfare... ;)


   

Ja såhär kan det gå för oss som inte riktigt har samma rutin och teknik som andra....


 

Och så jag då som nöjde mig med att fota, sitta på svågerns trebening och äta kakor och chips när andan föll på.


 

Det var inte helt enkelt att vara gravid och på resa fast det mesta gick bra. Det var väldigt varmt under veckan som gick och mycket bilåkande och stillasittande fick mina fötter och ben att svullna upp för första gången. Inte någon höjdare...


 

Mot slutet av veckan lämnade vi värmen och flugorna på landet och åkte några mil nedåt till Borås och Alingsås till makens syskon. Vi åt en delikat pizza på en liten restaurang som hette Cyprano alldeles vid stora torget i Alingsås. Tunn botten och riklig smak!


 

På lördagen var det så dags för ett annat stort event: Gekås i Ullared. Maken hade feber och influensa och jag....var som vanligt gravid. Att vi orkade spendera 8 timmar på stället måste betraktas som en heroisk insats! Dels plockade jag med mig lite hästsaker hem (vad annars?!), ett fåtal kläder och den stora pengaförlusten gick till barnsaker. Så nu har vi det mesta som vi kan behöva...och lite till.


Sammanfattningsvis hade vi en mycket trevlig om än lite tröttsam vecka nere i mina hemtrakter!
Av irmelin - 12 juli 2011 11:38

Efter en härlig vecka i Västergötland (ja, det kommer ett senare inlägg om vårt reseäventyr också!) så fick jag äntligen träffa min underbara häst igen igår kväll. Den här gången hade jag varken oroat mig eller saknat honom så mycket eftersom jag visste att han hade det riktigt bra hemma under Fias omsorg. Tack Fia! Men när jag väl kom ut i hagen och lillhästen kom glatt skrittandes mot mig....kärleken har inga ord. Goliath lade självmant sitt huvud på min axel och snusade med sin mule vid mitt öra. Ja ni som har egna djur förstår....


Herrn stod som ett ljus när jag pysslade om honom och när jag tog bort det värsta på traktstöden (tänk vad hovar växer mycket på bara en och en halv vecka!) höll han sig lika stilla då. När jag släppt ner hoven tittade G på mig och det riktigt lyste om honom: "Visst var jag duktig nu, matte?!"


Jag handlade givetvis en del hästprylar när jag och maken var på Gekås i Ullared under semestern, men en viktig grej köpte jag på Skara hästsportbutik på hemvägen: en tömkörningsgjord. Alldeles perfekt att tömköra nu sista månaden av graviditeten och framförallt sen när jag ska bli av med gravidkilon efter förlossningen! Goliath är en del tömkörd sen tidigare och kollade mest de första tjugo metrarna vad vi höll på med genom att vingla över vägen innan han kom på vad hans uppgift var. Han är en liten klippa den där hästen!


   

Av irmelin - 1 juli 2011 08:34

Åh vad glad jag är för nu har Goliath fått en sommarmedryttare! Min kollega och hennes dotter var ut till herrn en sväng igår och provred (dottern red) och jag fick ett positivt samtal efteråt på kvällen   


Även om herrn inte rids var dag kommer han iaf få komma ut på en riktigt ridtur några dagar i veckan. Sen kan jag longera och träna från marken det jag orkar med däremellan.


Tjejen som ska rida är i vanliga fall medryttare på ett kallblodssto som har önnu lite mera go' i sig än vad Goliath har. Dessutom är tjejen väldigt mjuk och lugn i sättet så jag är inte det minsta orolig för att hon inte ska klara av guldklimpen. Bra tjejer med det sättet växer inte på träd!


Herrn skötte sig som värsta turridningshästen under provturen. Det är ju för det mesta sån han är när man rider ut också och även om han kan tända till i galopp osv går han alltid att stanna och få cool igen. Jag är riktigt glad över att ha en häst som även andra kan rida. Själva dressyrträningen är sen en annan femma, men den sköter jag ju hellre själv också för den delen   


   


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se