Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 19 juli 2011

Bild och film från dagens hästpass

Av irmelin - 19 juli 2011 17:48

Trots allt så blir det inte överdrivet mycket nya foton från hästarna så idag tar jag igen det hela   


    


Manen blir bara längre och längre!


Hovarna börjar också se allt finare ut. Från att ha haft flikiga och så gott som bottenlösa mittstrålfåror är det nu betydligt friskare "trampdynor" under Goliaths tassar.


Vänster fram

 

Vänster bak. När jag kom hem efter semestern fick jag en smärre chock för traktstöden hade tippat rätt rejält så de måste jag verkligen hålla efter ordentligt nu! Notera att strålen heller inte är lika fin på den här hoven.


 

Höger fram.

 

Höger bak.

 

Och till sist hovvinkeln fram. Nu är det cirka en centimeter och lite drygt en månad av bra verkning kvar innan han har en perfekt hovvinkel! Då har vi hållt på med barfotaverkning sen november förra året...


 


Ni får även stå ut med en liten film från dagens AR-pass från marken. Kvaliteten är ju sisådär när den egna kroppen inte är riktigt fit for fight och dessutom lyckas jag alltid tappa lite koncentration när man har kameran igång. Men något blev det iaf! Först öppnor och slutor innan vi tränar travigångsättningar. Jag håller på att testa mig fram när det gäller igångsättningarna för jag skulle vilja ha honom lite mera samlad baktill och jag vet inte hur jag ska göra det på bästa sätt i nuläget. Som ett första försök idag tog jag tillbaka honom och väntade på att han bara skulle komma fram i trav och förstå vad jag ville. Det positiva är i alla fall att han inte taggar igång alls på samma sätt som när jag sitter på ryggen och tränar igångsättningar! 

Måste bara lägga in en mini-bild taget från filmen när Goliath gör det han gör bäst - myser med matte under träningen!


 

 
ANNONS
 
Irene

Irene

20 juli 2011 15:17

Ja, visst är han stilig! :D

Kul med nya hästbilder från er också! :) Kan tyvärr inte se videoklippet. Hur ofta brukar du verka? *nyfiken*

http://tabbe.blogg.se

irmelin

21 juli 2011 21:38

Det gör nog inget att du missade filmklippet, kvaliteten på jobbet var ju sisådär ;)

Med tanke på att jag inte orkar hålla på särskilt lång stund på grund av tjockmagen så försöker jag underhållsverka någon del varannan- var tredje dag. Traktstöd på alla fyra, trakter på alla fyra, hovvägg...ja du fattar. Men när det av olika anledningar inte gått att ta sådär ofta så behöver jag göra en lite ordentligare verkning efter en - en och en halv vecka för hovarna växer vansinnigt fort! I jämförelse med de andra två hästarna i stallet så har Gs hovar alltid behövt kortare intervaller, han vill snabbt återställa sin perfekta form verkar det som :) Hur ofta behöver du verka?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se