Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Det ständigt dåliga samvetet

Av irmelin - 16 juli 2011 14:13

Tänk att ju mer man lär sig desto mer får man att ha dåligt samvete över. Man sätter högre förväntningar och krav på sig själv som man måste leva upp till och hur man än anstränger sig så är man aldrig riktigt nöjd.


För min del är det främst hästen jag kan få dåligt samvete över. Jag verkar hovarna för sällan, han får för lite motion, jag glömde smörja in honom med flugmedel, har inte orkat borsta igenom svansen på hur länge som helst, jag smörjer knappt aldrig in mina träns....listan kan göras lång.


Kunskap är bra. Hur bra som helst faktiskt. Men ibland måste man ha lite överseende med sig själv och inse att hästen inte dör bara för att jag inte hunnit/orkat med allt det där som jag borde. Jag gör i alla fall mitt bästa och min häst lider inte.


Den här gången var det verkningen jag har gått och haft dåligt samvete över. Men idag fick jag hjälp av snällaste Fia att hålla i grimskaftet när Goliath stod ute i hagen och åt. Bästa situationen tydligen eftersom lillprinsen knappt brydde sig om att böka med mig alls. Det var bara när höet tog slut precis där han stod som det skulle flyttas runt, och vem kan klandra honom för det. Så nu är alla fyra hovarna ordentligt verkade med låga trakter, fina traktstöd, symetriska in till sulan och med en fin mustangrundning. Nu mår mitt samvete bra igen! Dessutom blir det så mycket enklare för en gravid kvinna att hålla efter hovarna med bara lite raspning varje dag än omfattande verkningar var tredje vecka. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se