Irmelin - den starka

Alla inlägg under juni 2011

Av irmelin - 2 juni 2011 20:47

Under en ganska lång tid har jag pratat om att följa med min vän Anna ut till hennes två ponnyer i Västansjö och idag var det äntligen dags! Jag hade inte ens träffat hennes nyinköpta förväxta shettis Twix förr än nu, så det var verkligen hög tid för ett besök.


Jag passade givetvis på att kolla in ponnyernas hovar och raspa litegrann   Kunde ta lite på hovväggen på båda och försökte visa Anna vad jag fått lära mig att titta efter så att hon själv kan underhålla hovarna ännu bättre. Små ponnyhovar växer i rasande takt och att ta ut hovvårdare stup i kvarten blir rätt kostsamt.


Sen var det dags för Annas dotter Freja och kompisen Alice att ta en ridtur. Jag och Anna promenerade i långsamt tempo en bit bakom ponnysarna och min kropp skötte sig riktigt bra, trots en rejält promenad. Västansjö är verkligen så otroligt vackert....fotona gör tyvärr inte omgivningarna rättvisa. Men ett flertal foton blev det!


Dags att hämta in Twix och Simba från hagen

         

På ridturen träffade vi på en gäng blyga får!

 

Freja och Simba

 

Alice och Twix

       

På tillbakavägen fick vi sällskap av tinkern Eveline med lillhusse på ryggen och stormatte bredvid.

 

Evelines hagkompis, shettisen Casper, tyckte det var rätt fuskigt att han inte fick följa med...

 

Tillbaka i hagen passade Twix på att rulla sig i det dammigaste hålet i hela hagen och Anna fick plötsligt en fuxfärgad skimmel i hagen :)

 

TACK Anna och Freja för att jag fick följa med er!


ANNONS
Av irmelin - 1 juni 2011 19:00

Huvaligen. Jag har stoppat in mig två korv med bröd och nu spänner magen så jag tror jag går åt! Lillprinsen gör även sitt bästa i att töja genom att knuffa och puffa runt därinne. Han verkar ha en förkärlek till högersidan av mina revben...där låg han och gnagde ett bra tag igår kväll när vi var på föreläsning med jobbet. Aj!


Idag fick han följa med på min och hästens halvtimmas skogspromenad. Fick hålla handen lite som stöd under kulan några gånger, annars klagade han inte. Ljumskarna kändes också rätt fina och lät bli att protestera. Jag måste ju hålla igång på nåt vis och långsamma promenader får duga. Får rätt dåligt samvete över häststackarn också som inte får sin motion :( Han skulle verkligen behöva komma ut både för det psykiska och den fysiska välbefinningen. Tjock är han redan och ju mindre motion han får desto ömmare blir hovarna som bara går på mjukt underlag i hagen. Inte bra alls...hoppas verkligen att jag får någon som kan rida honom här under sommaren. Verkar lite tomt på den fronten i nuläget. Så är du intresserad är det bara att höra av sig!!

 

Jag har funderat en del över det här med att förbereda sig kring att få barn. Kan ju verkligen inte säga att jag förberett mig på att vara gravid utan tagit dagen som den kommer och "läst på" när något aktuellt dykt upp. Tror det finns både för- och nackdelar med att göra sig redo för själva ankomsten. Läser man inte på kanske man blir alldeles för överväldigad och känner sig totalt lost. Samtidigt lutar det mer åt att man nog skapar sig vissa bestämda föreställningar och förväntningar om hur allt ska bli. Och jag har en känsla av att det är väldigt svårt att förutspå hur det ska bli och kännas både när det gäller förlossning och när barnet väl är ute. Såå..."skumläsning" tror jag får räcka för mig. Saker och ting brukar ju lösa sig när man väl befinner sig i den aktuella situationen. Sen har man ju vant "folk" runtomkring sig som kan berätta för mig vad som är viktigt just där och då. Fröken Helin är inte den som stressar upp sig i första taget.   

ANNONS

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se