Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 juni 2011

Trötta ljumskar

Av irmelin - 26 juni 2011 15:55

Herr Piggelurum fick sig en halvtimmas dressyrpass idag och just när jag suttit upp kom en granne skrittandes på sitt halvblodssto på väg till volten så då fick vi sällskap bort. Goliath kikade lite extra på stoet till en början men fokuserade riktigt bra ändå.


Med tanke på så lite dressyr som vi tränar just nu skötte han sig väldigt bra, vi är inte stabila men det kommer flera trevliga steg både i skritten och traven. Han känns väldigt trevlig just i traven när han får rulla på nedåt-framåt i lätt böjning. Krävde även lätt lätt samling med uppåt-framåt- tänk en gång i var varv men det är ju så tungt tycker herrn som prövar med att bara korta ihop och tappa takten. Jag försökte att bara ha is i magen och fortsätta be om en lättare höjning framtill och hjälpte till med takten via rösten. Efter ett halv - ett varv på volten så kom de där makalöst härliga stegen i alla fall där han verkligen svingar loss i ryggen och sätter under sig. Två- tre steg är jag fullt nöjd med och det var bara att sakta av och berömma.


Jag tog även ett par galoppfattningar på slutet men då var både jag och han rätt trötta så kvaliteten var lägre än låg. Sen drar han igång och laddar till tusen vilket inte precis underlättar. Fast när vi tagit vår sista fattning och gick över till att trava av i riktigt låg form coolade han ner sig vilket är ett framsteg.


Hoppade av och gick de fem minutrarna hem och då kändes minsann ljumskarna rätt trötta....kvinnor i åttonde månaden kanske inte kan rida dressyr så långa stunder i taget   


Skulle inte förvåna mig om jag får värkarna inför förlossningen när jag sitter i sadeln!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se