Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

Raketbränsle

Av irmelin - 25 juni 2011 18:34

Jag har starka misstankar om att någon gett min häst raketbränsle under midsommarafton!    Redan när jag tog med honom från hagen skrittade han på med raska kliv - på grusvägen. Framme vid uppställningsplatsen poppade garagemålarna hög musik och Goliath höll på att gå upp i limningen. Det blev en del mutter och flyttanden från min sida innan vi kunde sitta upp. När jag väl kommit upp i sadeln ryckte det i musklerna på pållen som bara ville iväg!


Tog en runda på Saxdalsleden och in i själva Saxdalen och så fort Goliath kände gräs under hovarna skulle det travas. Han bjöd även på en del tralopp - för vem kan slappna av och koordinera benen när det pyser ut öronen   På grusväg utan småsten knatade han på i full fart och likaså på asfalt. Han hade helt enkelt en ruskigt härlig framåtanda och jag kunde bara skratta åt hans underbara energi.


Ja, vad är det då som är skillnaden? Har jag matat honom med fem kilo havre? Nej, det enda jag gjort är att verka hovarna och motionerat honom mer   


När jag fyllde på vattnet i hagen efteråt stod herrn och vilade nöjt under ett träd. Jag passade på att vila en stund jag med och hängde med armarna över hans rygg. Goliath stod alldeles stilla, underläppen ryckte belåtet och livet var sådär alldeles, alldeles underbart!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se