Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 22 juni 2011

Tömkört

Av irmelin - 22 juni 2011 18:11

Efter gårdagens ridtur fick det bli arbete från marken och på mjukt underlag så jag plockade fram tömkörningstömmarna till Goliath och motionerade en halvtimma i hagen. Måste nog bara införskaffa mig en enkel tömkörningsgjord när jag åker till Ullared för det var vansinningt vingligt att gå på rakt spår när tömmarna inte låg stabilt  


På volt gick det däremot väldigt bra, det där kan han min häst. Jobbade en hel del i trav också och herrn hade härligt med spring i benen och jag lät honom hållas. Efter ett tag bjöd han till och med självmant till galopp så det var bara att ge kommando. Till och med högergaloppen var riktigt fin och han ville själv fortsätta tre varv runt med lite muntligt stöd från mig när han började tappa takten. Ack så nöjd han var efteråt, lillhästen   


Verkade bakhovarna efter tömkörningen och det gick så fint så. Drog loss benet ett par gånger men det flög illasinnade hästbromsar runt oss och när han fått vifta bort dem kunde han stå snällt igen. Tog traktstöden, symetriskt runt hårda sulan, mustangrundning och finputs på utsidan. Trakterna är så hårda just nu i det torra vädret så jag har försökt raspa ner så gott jag förmår både fram och bak, men jag får vänta på regn för att ta de sista millimetrarna.


Sen är det så intressant att se hur mycket motionen faktiskt gör för hovarnas cirkulation och tålighet. På väg från hagen ömmar han ganska mycket på gruset men efter en halvtimmas-timmas motion går han betydligt bättre när han ska tillbaka. För all del, det är väl säkert roligare att komma tillbaka till hagen också så det ligger en del motivation bakom. Men Goliath brukar vara väldigt snäll och arbetsvillig även när man hämtar honom och följer med utan trots. Idag gick han mig dessutom till mötes när jag kom så det borde betyda att han uppskattar min omsorg och den motion han får.


I morgon ska jag försöka få över oss på andra sidan vägen och ta en väldigt lätt klättertur. Jag har lite svårt med magen som är ivägen när det går för mycket uppåt och nedåt.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se