Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

Jämförelse i hovutvecklingen

Av irmelin - 19 juni 2011 17:52

Dagens plan blev till sist genomförd efter en del "om och men", men nu är Goliath verkad fram. För att jag ska vara riktigt nöjd finns det en del pill kvar med traktstöd och trakthörnen, men något kul ska vi ju ha de kommande dagarna också.


Jag pusslade ihop en jämförelse mellan framhovarna från den 29 april och dagens verkning 19 juni. Det händer en hel del, både positiv och tyvärr även negativa inslag. Vill någon komma med ytterligare kommentarer än det jag själv ser är ni hjärtligt välkomna att lämna en rad!


  


Hovvinkeln är nära sin naturliga linje, dock är hoven mer spadformad nu än vad den var i april. Skålformen har tagit ordentlig fart, det finns en valk kvar framme i tån men det är på god väg. Strålen har blivit mycket bättre. Tyvärr är lamellranden uttänjd på sista verkningen eftersom Goliath fick en fångkänning av gräset här i maj.


Nu gäller det att hålla i underhållsverkningen ordentligt. Att ta lite varje dag gynnar både mig och hästen. Speciellt med tanke på att han inte är lika samarbetsvillig som hästen på den här filmen:


 
ANNONS
 
Bonnie

Bonnie

19 juni 2011 21:11

sv: Tack! Planen är först och främst att lära känna varandra och börja bygga lite ridhäst muskler och börja grundutbildningen. Har även planen att starta honom en kortare distans i slutet av sommaren/hösten. Han startade senast 25/5 så kondis har han;)

http://teamkarlsson.blogg.se

irmelin

21 juni 2011 11:47

Det låter väl som en mycket klok plan :) Undrade just hur tidigt du tänkte starta distans med honom men med tanke på travträningen borde det ju inte vara några problem på kondissidan. Intressant bara att se hur han funkar när andra hästar drar förbi osv.

Jag har startat en prova-på-ritt på 3 mil en gång på en newforestponny och det var nog bland det roligaste jag gjort. Får jag tid och Goliath håller sig frisk är jag riktigt sugen på att starta för skojs skull igen om ett par år.

 
Linda

Linda

20 juni 2011 13:24

Nej vad trist har han haft fångkänning? Hoppas det inte utvecklar sig till något.
Men nääär kommer bebisen???:)

http://www.elmo.cybersite.nu

irmelin

21 juni 2011 11:44

Ja Goliath reagerade lite på vårgräset här i maj. Det verkar som att det var väldigt mycket socker i det som kom för en annan hovvårdare hade också fått flera fångfall den här våren.

Nu tror jag inte det blir något värre av det för han blir ordentligt verkad och går på tunt ängsbete. Tyvärr är det ju lite si och så med motionen pga min badboll till mage, men jag har en tjej som kommer börja rida honom lite här i sommar iaf.

Bebisen kommer enligt beräkningarna den 20 augusti så det är inte såå långt kvar egentligen. Känner lite skräckblandad förtjusning över det hela, man kan nog inte förbereda sig på hur det blir heller - och det är kanske lika bra det :)

Hoppas att det reder ut sig med Fifas rygg! Läser alla inlägg på din blogg :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se