Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 juni 2011

Väck inte den mygga som sover!

Av irmelin - 13 juni 2011 20:40

Ikväll har vi dragit om tråden i vinterhagen så nu har hästarna en riktigt stor skogshage att plöja runt i. Medan Fräsen och Tarzan fastnade vid höet tog jag med Goliath på en promenad runt de nya omgivningarna. När jag släppt loss honom dundrade han iväg i full galopp till de andra, men ganska så snart kom han skrittandes ut i den orörda skogen och betade av det fina gräset. Jag passade på att gå runt och knipsa bort småsly som lade sig mot tråden och under tiden växlade G mellan att sällskapa med mig och sina polare.


Ute i den nya hagbiten bodde det dock ett helt bestånd av knott och mygg som vi råkade väcka upp. När det var dags att fylla på vattentunnorna var jag tvungen att dra på mig regnjackan för att kunna stå still medan vattenslangen gjorde sitt. Tur att hästarna är "switchade" men nog viftades det en hel del med svansarna för att få bort de irriterande krypen. Blä för såna!


på grund av knotten blev det ingen verkning, varken jag eller hästen hade stått ut med att stå stilla tillräckligt länge för det. Men jag band fast Goliath med grimskaftet i ett träd i hagen och snabborstade det värsta och kratsade hovarna. Han stod helt coollugnt, bättre än på uppställningsplatsen. Kanske något att betänka inför verkning.... Passade även på att avmaska herrn då Fia skulle ta sina två senare på kvällen. Förberedde mig med kedjegrimskaftet under hakan och stack sen in sprutan i mungipan. Goliath stod blickstilla med huvudet lite högt och väntade tills jag masserat klart hans strupe. Inte riktigt den reaktionen jag hade förväntat mig! Duktiga lilla hästen :)


I morgon ska vi försöka sätta upp knorr och tråd på sommarhagen så att den blir färdig för betessläpp. Jag ska ta mig i kragen och gå en promenix med herrn också. Har bestämt mig för att rida bara när jag känner mig riktigt fit for fight och inte behöver göra sjuttio andra saker. Ska hinna handla till jobbets utvärderingsdag på torsdag också, blir hemma hos mig!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se