Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

Min man snickaren!

Av irmelin - 12 juni 2011 21:51

Ibland måste man bara få skryta litegrann och idag har jag all anledning att göra det. Dessutom måste det vara lite mera rättfärdigat om jag skryter om min man istället för mig själv   När han fått en idé planerar han noga hur allt ska gå till och sen färdigställer han projektet från början till slut - på väldigt kort tid!


Trädäcket på baksidan tog honom och vår snälla granne två dagar och idag har maken själv (med lite hjälp från mig   ) byggt en veranda vid vår entré. Jag är supernöjd och plötsligt känns vårt hus faktiskt just som VÅRT när vi fått upplopp för egna idéer. Det blev väldigt hemtrevligt också med trädäcken och vi kommer kunna utnyttja trädgården på ett helt annat sätt än tidigare.


Under såna här byggprojekt upptäcker man också vilka snälla grannar man har. Om de inte hjälper till att själva arbeta så lånar de ut verktyg. Och de som inga verktyg har kommer bara över för att inspektera och ge maken beröm för hans fina arbete. Kul!


Såhär blev det då....stora trädäcket på baksidan är välmöblerat på kortet bara för att bygge pågick på framsidan och utemöblerna stod i vägen för virke och såg. I slutändan blir det bara den stora matbordsgruppen och en parksoffa där.


   

Jag var givetvis tvungen att köpa oss lite nya blommor för att piffa upp det hela! Stjärnöga och silverfall hette det visst.


 

Och så till entrén där vi nu kan njuta av den sista kvällsolen fram till niotiden på kvällen.


 

Det kunde inte blivit bättre!


Sen har jag ju varit iväg på ett annat bygge idag, närmare bestämt hagbygge. Jag och Fia började slå upp stolp till nya sommarhagen igår och jag spettade ganska så mycket. Maken tyckte väl sisådär om att jag ansträngde mig såpass mycket och jag såg allt Fias blickar ibland. Så idag har jag varit duktig och bara gått runt med ett plastband som mäter avståndet mellan stolparna. Klapp på axeln! Största berömmet för hagbygget ska istället Fia och hennes kille ha som spettade och släggade ner ett stort antal stolpar så att både sommarhagen blev kvar samt utökade vinterhagen nästan till det dubbla. Det kommer bli kanonhagar med ängsbete, en snutt skog till sommarhagen och en genuin skogshage på vintern som gör att hästarna måste röra sig över markerna för att ha överblick över hela hagen. Precis som vi vill ha det! Fias man pratade om att det finns visst bestämmelser kring hur många träd det får vara per kvadrat.... i en hästhage. Hur knäppt är inte det?? Helt troligt ska det då inte vara för många träd enligt "reglerna" men om man då tänker på att hästar rör sig mest och är lugnast om de får ströva runt i hagarna där det inte är helt öppen mark så kan man ju faktiskt fundera. Vem har rätt...reglerna eller hästarnas behov?


Nä, dags att sova tror jag. Även om jag råkar ha sovmorgon imorrn!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se