Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

Dags för uppdatering

Av irmelin - 12 juni 2011 11:27

Man har då alldeles för mycket för sig när man inte ens hinner blogga! Eller...? Det får bli ett sammandrag av senaste tiden så att vi i alla fall kommer ikapp nutiden.


Nationaldagen firades med häst och goda vänner. Först ut var min egen lilla häst och ute vid "stallet" hade shettishingsten Tarzan påhälsning av shettisstoet Haiwa. Betäckningsdags! Efter lite hjälp verkar det ha gått bra och vi imponerades alla över Tarzans hänsynsfulla sätt mot stoet.


 

Framåt eftermiddagen for sen jag och Anna ut till Anette som flyttat ut till Rämshyttan. Anette och hennes Jan bodde i rena semesterparadiset alldeles vid sjön i ett fantastiskt hus som Jan själv renoverat. Blev lite hussugen ska erkännas! Anette tog även med oss ut till hennes fodervärdshästars bete. Hästarna gick i stora kuperade ängshagar som löpte kring en sjö. Alldeles fantastiskt!


 

Kalle och Valencia

 

Glimra

 

Ett mycket socialt varmblodstravarföl!

     

Givetvis var jag tvungen att kika på hur små fina fölhovar ser ut!

 

Här är min favorit, ett socialt kallblod med en härlig blick.

 

Jag och Anna stannade hos Anette och Jan till sent på kvällen. Tänk att samtalsämnena aldrig kan ta slut :)


Nu i helgen har vi klarat av makens bror student! Jag jobbade fram till 13.00 och kom alldeles lagom till att firandet avslutades vid stadshuset. Men efterföljande smörgårstårta och mycket goda kakor och tårtor hemma hos svärföräldrarna hann jag med. Alltid lika trevligt att träffa makens familj och släkt. De är duktiga på att träffas vid alla högtider och är alltid lika roliga att umgås med.


Tyvärr har jag varit lite sliten de senaste dagarna. Värmen drar ner energin ganska rejält och sen har bebisen tryckt både lite nedåt och en hel del uppåt och gett mig magkatarr. Även om jag är van sen tidigare med magkatarrsanfall så är de lika jobbiga att genomgå varje gång... Magknip, frossa, ett stort behov av att springa på toaletten och sen är man helt urlakad och darrig. Här om natten promenerade jag fram och tillbaka i hallen under en kvart kring midnatt innan magknipet slutligen släppte.


Igår var jag däremot lite mera piggelin och orkade med att verka Goliaths trakter med nya hovkniven från "Mora of Sweden". Beställdes från en hemsida som heter Naturliga hovar och det var då det mest sega stället att beställa från. Fia fick maila och fråga vart grejerna hade tagit vägen eftersom två veckor hade gått och knivarna var betalda och klara. Då svarade försäljaren att hon hade haft "lite mycket att göra" och efter mailet tog det två dagar innan knivarna dök upp. Tur för henne! Kniven var dock väldigt bra och underlättade verkligen verkningen. Jag tycker det är så drygt att stå och dra med raspen på trakterna som är rätt hårda och växer rätt fort. Men med kniven är de borta på nolltid. Traktstöden kräver ju också en bra hovkniv och de måste jag fortsätta putsa på för jag orkade inte riktigt med dem ordentligt igår. Dagens projekt är att raspa hovväggen symetrisk med sulan för nu börjar han bli lång i tårna. Herrn skötte sig faktiskt övervägande bra igår, testade att böka ett par gånger men gav sig rätt snabbt.


Sen måste jag verkligen mäta hovarna så att jag kan beställa ett par hovboots. Nu när jag rider så pass lite blir hovarna väldigt ömma på gruset och det måste bara funka de gånger jag kan ta ut honom. Sitter och kikar på ett par Cavallo Simple Boots. De bör tåla lite längre och tuffare turer än Easyboot trail jag tittade på innan. Såhär ser Simple Bootsen ut:Dags att kila så att man får något gjort idag också!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se