Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Ut med det gamla, in med vaddå?

Av irmelin - 15 maj 2011 21:09

Nu är garderoben färdigrensad. Och jag är totalt deprimerad. Det blev ju inga kläder kvar   


Fy för att vara tjock.... "Ja men det är ju bara tre månader kvar," försökte maken. Tre månader, fatta! det är 90 dagar och jag har typ ombyte för en vecka. Kul.... Det är en väldans tur att jag har snälla vänner som har lånat ut lite kläder till mig. Jag tackar speciellt Fia, utan hennes tidigare inköp hade jag promenerat runt i endast ETT par jeans dag ut och dag in.


Förkyld är jag också       men ingen feber. Har haft on i halsen hela veckan och nu till helgen kom stora forsen i kranen. Ena stunden är jag genomtäppt och i nästa så rinner det floder. Högerögat rinner också ibland. Stackars mig....


Vårstädningen på området gick rätt bra i alla fall. Jag, maken och våra grannar i ungefär samma ålder tog oss an ett buskage som började klättra ut på vägen. Det småduggade, var soligt och hällregnade om vartannat och vid det sistnämnda gick jag in och gav upp. Fick en frustrerande känsla över att jag så mycket hellre skulle göra trädgårdsjobb runt ett RIKTIGT hus, på MIN gård. En gård utan en massa insyn där man slapp hälsa på grannarna var femte minut när man sitter ute i fulkläder och bara vill ta det lugnt.


Höhämtningen gick också bra. Hyrde ett öppet litet släp på OKQ8 och körde själv till Vasselhyttan. Det är en del mil...tog väl va 45 min enkel resa. Väl hos höbonden var de två rundbalarna lastade på 10 minuter. Tyvärr hade bondens fru glömt tändingen på på traktorn så han hade inget att lasta balarna med. "Men det är lugnt," sa bonden. "Vi rullar upp dem på släpet för hand!" För hand, tänkte jag i mitt stilla sinne och tittade skeptiskt på de 200 kg tunga rundbalarna och vidare till släpkärran som var ca 60 cm ovan mark. Men bonden var stark - min fördom säger att alla bönder är starka   Jag gjorde mitt bästa och knuffade och puffade och knäade upp bal-   och snart var båda balarna på plats. Tillbaka i Saxdalen hade fröken Fia kommit hem från Malaga så då kunde vi hjälpas åt att rulla av bumlingarna och slänga presenningen över dem tills det är dags för hästarna att käka upp dem. Vad gör man inte för de arma djuren....


Nä, nu ska jag ta en   och titta på en liten snutt av PS.I love you, en riktigt härlig film. Synd bara att allt ska vara så sent på kvällarna, jag somnar ju bara. Speciellt ikväll kan jag tänka mig efter den hemska natten som gick...vaknade med en timmas mellanrum och varierade mellan att snyta mig, ta nässpray, gå på toaletten eller ta en halstablett. Maken var också rätt färdig när morgonen kom...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se