Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

Stigs gymnastik

Av irmelin - 30 april 2011 16:33

Efter en lat förmiddag med mycket surf och en hel del arbete som jag tog med hem från jobbet blev det en stunds avbrott för stallet.


Farbror Frej stod så snällt still i hagen och höll borta Fräsen med ena bakbenet medan jag satte på grimman. Förväntade mig att herrn skulle vara lite ömfotad efter verkningen - vilket han var på grusvägen - men tog sig obehindrat fram när vi styrde in på små skogsstigar ovanför hagen. Snacka om gymnastik både för kropp och huvudet. På varje meter steg låg minst en sten och vid kanten växte småträd som krävde att vi parerade sidvärts för att mattes knän inte skulle få sig en törn. Tur att man har en lyhörd häst som lyssnar på sidförande tygel och skänkel fast han kliver på i gott tempo emellanåt.


Hamnade till sist vid en ranglig bro där vi fick vända och när jag listat ut vilken stig vi kom ifrån tog vi en annan på hemvägen. Måste ju passa på att utforska omgivningarna när man ändå är igång! Kom ut vid ett väldigt rart rött trähus och helt plötsligt hade vi bara ett par hundra meter hem igen. En rätt bra runda på en halvtimma, om jag hittar samma vägar nästa gång vill säga :)


Inte min stig, men rätt lik faktiskt.

 
ANNONS
 
Linda

Linda

30 april 2011 18:00

Ja det är ju helt annorlunda mot för vad western är där man vill ha markbunden gångart på lång tyglar med ett lugn. Medan islandshästen skall samlas upp rejält och ha en högre aktion och mycket mycker energi.
Men detta visste jag ju, skillnaderna mellan ridsätten, dock visste jag inte att det skulle bli SÅ svårt ^^
Jag är ju inlärd i western och det är inte bara att släppa det helt och hållet.

Dock tror jag inte att Fifa kan hitta sin egna balans i tölten och jag skulle släppa lite på tyglarna, så fort de slakar av lite så faller hon in i trav eller tappar tölten helt, så där förstår jag att hon behöver min stöd och drivande.

Men som sagt, intressant ;) Man upptäcker så mkt nytt inom ridningen.

http://www.elmo.cybersite.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se