Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 27 april 2011

Skogen

Av irmelin - 27 april 2011 17:08

Egentligen hade jag redan planerat rutten för ridturen idag, men så kom vi förbi en gräsväg upp till ett fält som ledde oss vidare på en mysig skogsstig och det var vi så klart tvungna att utforska!


Kom ut på en annan övergiven äng som jag skymtat mellan träden vid en tidigare uteritt. Ängen hade perfekt underlag för lite travjobb och idag knycklade Goliath inte ihop sig på samma sätt som vid förra passet. Även om han gärna ville rinna iväg lite emellanåt, men hellre mer framåtbjudning än bakåttänk. Jobbade igen med att hitta takten och balansen. Tänkte mycket på hur jag själv inverkade med min kropp och var noga med att fånga upp ytterbak för att kunna hitta en gemensam tyngdpunkt. Det gick betydligt bättre än sist och han släppte på spänningarna snabbare samtidigt som han började placera ytterbak rätt i fler etapper.


Innan vi gav oss varierade jag mellan skolorna i skritt på böjt spår och hittade den rätta känslan i båda slutorna! Jag hamnar gärna i ett läge där jag skjuter honom framför mig och han tappar takten, men nu tog han några lika långa steg samtidigt som jag förde honom med mig i rätt balans. Vi kan ju ;)


Gillar verkligen att rida ut i skogen och kunna stanna och jobba lite någonstans. Hästen får fokusera om och koncentrera sig trots annorlunda omgivning, man kan utnyttja olika underlag och får mycket gratis bjudning.


Förresten, jag måste få tipsa om att gå och se filmen "Water for Elephants". Den var riktigt bra! Bra handling, romantisk, bra människorskildringar...ja okej, en tjejfilm   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se