Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 april 2011

Kroppspråk

Av irmelin - 26 april 2011 20:23

Nu blir det häst igen   


Jag körde en halvtimma NH uppe i gräshagen ikväll med herr G, vet inte när vi gjorde det senast...alldeles för längesen i alla fall. Förväntade mig att jag skulle behöva vara lite övertydlig pga så lite träning, men OJ vad han överraskade mig! Till exempel tog han backningen på att jag bara höjde repet från marken och viftade med pekfingret. Alldeles perfekt!


Kikade på en film med Rebecca Östh för ett tag sen och tyckte det var rätt häftigt att hon kunde få sin häst att byta gångart genom att bara ändra sitt eget kroppspråk. Hon tog "travsteg" i tvåtakt och "galoppsteg" i tretakt med sina egna ben och sin kropp samtidigt som hästen direkt föll in i rätt gångart ute på volten. Det måste jag ju lära Goliath, tänkte jag så sagt och gjort - vi testade. Skickade ut G på volt i skritt och började visa trav med min kropp. Goliath tog traven direkt. Från skritt gjorde jag lika med galoppen och visade tretakten med min kropp och efter att ha förtydligat med en dubbelsmackning första gången - vår muntliga signal för galopp- tog han sen galoppen bara genom mitt kroppsspråk. Gissa om jag blev imponerad av lillkillen!!


Han var faktiskt helt fantastisk passet igenom, behövde bara kräva lite extra fokus när grannen höll på med något intressant borta på sin gård. Annars var han fokuserad och tog mina signaler på ett riktigt bra sätt. Ett par gånger satte han ner mulen för att undersöka gröngräset men fokuserade direkt på mig när jag skakade i repet. Något han har blivit väldigt duktig på är också "av och på"-knappen. Han kan explodera iväg i full galopp för att tre steg senare ta signalen för halt. Men som vi har tränat på det där med att lägga energi på det jag ber honom om! Massor av jobb kvar, framförallt i ridningen, men ändå har vi kommit långt från där vi började.


Hittade ett rätt kul och tydligt klipp från Marijke de Jong kring hur man kan träna sin "rusiga häst" från marken inom den akademiska ridkonsten. Det första tipset kring att låta hästen ta ett steg i taget upptäckte jag själv fungerade väldigt bra för G när vi började träna från marken. Tips två angående att placera sig framför hästen när man t.ex tränar böjningen på volt lärde jag mig av Christofer Dahlgren första gången vi tränade för honom. Mycket användbart i båda fallen!Sen slänger jag med ett härligt klipp från en tjej som jag tycker är duktig med sina hästar och som inspirerar mig. Hon är även en duktig fotograf och tar helt fantastiska foton...gärna på vackra hästar!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se