Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 11 april 2011

Lyssna på kroppen

Av irmelin - 11 april 2011 20:58

Det är förfärligt vad kroppen ska styra och ställa med en stackars gravid kvinna. Och ändå har jag sannerligen inte mycket att klaga på! Men det här med att få ont både här och där efter att jag ridit känns rätt svårt att förlika sig med. Jag och hästen är ju inte precis vana vid att bara lunka fram i stilla skritt i skogen... Nej, jag får väl ta det utifrån dagsläget och hästen får lugnt finna sig i det. "Alla" säger ju att jag måste lyssna på min kropp så det är väl bäst att ta det rådet.


Jag tror nästan Goliath också lyssnade på sin kropp här igår för då var han inte det minsta sugen på att komma ut på ridtur. Det går ju bra när vi väl kommit iväg men han gick en runda i hagen först och såg allmänt missnöjd ut. Därför blev det hagvila idag och det fick räcka med att jag tog med borsten och hovkratsen när jag hälsade på pållarna. Hade förresten med mig hela ryktlådan ut i hagen och genast kom det tre små lortgrisar travandes mot mig och skulle undersöka vad jag hade i handen. Nu var det ju tyvärr inte så att de bara var glada att se mig utan de trodde minsann att det var kraftfoder på gång. Det tog en hel massa nosande och frustande innan de lite besviket fick inse att det inte gick att få nåt gott ur den där burken :) Goliath gick iväg nån vända mellan borstningarna också men till slut fattade han väl att jag inte tänkte göra mer än så och ställde sig med huvet i hönätet istället.


Ikväll har min italienska syster ringt, riktigt kul att få prata med henne! Vet faktiskt inte när vi senast pratade...längesen var det i varje fall. Hennes två söner kom också till luren varsin sväng. Den äldre för att berätta att han också börjat rida och den minsta fick ur sig ett "lallo" som tydligen betydde "cavallo"- häst. Det är riktigt synd att de inte bor här i vårt avlånga land så att man får träffa dem lite oftare. I och för sig träffar jag inte äldsta syrran så mycket mer heller, men det är betydligt billigare att ringa till henne :)


Försöker övertala mannen om att vi ska åka till Ikea till helgen. Lockar med ett inköp av en ny bänkskiva till köket som han gärna skulle vilja sätta dit. Mitt eget huvudmål är dock nya riddojor och ett par tights att byta ut ridbyxorna mot. Man kan ju faktiskt inte rida i vinterkängor hela sommaren och de förra jodphursen har gett upp. Prövade att rida i mina vanliga mjukisbyxor som jag har till stallet men det funkade inte med sadeln för det blev veck och skavde rätt fint på låren... :( Så är det att bli tjock och fet!


Surfade runt på olika siter med mammakläder och råkade få syn på ett långt halsband med kula där det var en bjällra i. Kommer ihåg att en fd gravid kollega hade ett sådant och jag tyckte det var både fint och en mysig grej att ha till bebisen när den ligger i magen. Upp på önskelistan....! ;)


Om två helger kommer förresten familjen, eller iaf stora delar av den, upp till oss för påhälsningar. Jag längtar riktigt mycket! De stackarna har ju inte sett mig IRL med stor mage och jag tror säkert att de tycker att det är lika märkligt som jag själv upplever det. Minstingen i familjen är med barn....


Kanske lite CSI innan man går och lägger sig. Natti!


Noterat: det var 17 grader varmt här på eftermiddagen. Sommar?

 
ANNONS
 
Linda

Linda

12 april 2011 17:10

Haha vadå bjällrar det då bebisen sparkar :D?

Sv: Ja du vet vilket forum jag talar om. Ibland blir man less. Det kom ju sedan fram till att hon töltade rent bitvis.
Jaha? Jag var ju medveten om det, att det inte var rent jämt men töltade på fint lite nu och då.

Vad skall man begära från en unghäst som grisepassat hela tiden och bara töltat fyra till fem gånger med en som aldrig tränat tölt?

Bör man inte vara nöjd att hon töltar bitvis? Att hon och jag börjat fatta det här.

Nej då, där skall man kräva in i det sista!

http://www.elmo.cybersite.nu

irmelin

12 april 2011 20:27

Hihi, ja om bebisen kickar tillräckligt hårt kanske ;) men mest är det nog när jag själv rör mig och det pinglar lite "stämningsfullt".

Det låter som att du råkade ut för samma grej som mig när det gällde Goliaths trav. Folk nöjer sig liksom aldrig med att man är på väg att utvecklas, nej det måste vara perfekt så fort man vill visa upp något. Och trots att man poängterar att man inte kommit särskilt långt får man ändå besserwissersvar om att "gör du inte såhär kommer du aldrig bli nåt bättre heller". Inskränkta människor har jag svårt för.... För min del så fortsatte jag som jag själv ansåg bäst kring Gs trav, och nu när jag var på senaste clinicen så var ju tränaren på samma linje och kunde ge mig ytterligare tips i rätt riktning som jag själv har för lite kunskap om.

Nä, ta de där åsikterna och tipsen med en nypa salt, logga ut och pröva dig fram hemma med hästen istället. Det är väl aldrig fel att lyssna på andras erfarenheter och berättelser, men man får passa sig för att ta något som "sanning".

Gillar verkligen att läsa om dig och Fifas utveckling, du har många intressanta tankar och med tanke på hur trevliga dina hästar ser ut och verkar så gör du helt säkert en hel massa rätt! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se