Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 7 april 2011

Kursen

Av irmelin - 7 april 2011 18:51

Det vore väl fy och skam om jag inte skrev en rad eller två om clinicen som jag och Goliath var iväg på i söndags! Det blir ingen film för vi tar ett steg rätt...sju steg fel...men jag kan bjuda på ett kort som inte är så mycket att skämmas för   


  


Så även om de två ridpassen var allt annat än vackert så fick vi hjälp med precis det vi behövde. Jag var heller inte lika nervös den här gången utan gick in med inställningen om att få utvecklas, istället för pressen i att visa upp sig. Det är ju ändå inget att stoltsera med än så länge.


Första passet var Goliath spänd och rätt stressad, inte van att behöva jobba ensam i ett stort ridhus på bortaplan så jag kände det som att jag hade hästben överallt och jag kunde inte vara säker på förhand vilka hjälper som skulle gå igenom eller inte. Ibland hände det ingenting, eller så hände det alldeles för mycket. Att jag sen har en riktigt känslig häst är inget otrevligt men det är en förbenat svår balansgång att få ut nåt vettigt av i alla lägen. Piloten har dessutom sina ovanor och får bara inte till det fast jag vet precis vad jag borde göra- sjukt frustrerande må jag säga   


Vi jobbade överlag med placering i skolorna, övergången till samling och takt både i skritt och trav. Goliath går gärna i en öppna så därför måste jag tänka lite åt slutan till på volten. Samma problem som alltid helt enkelt... Jag måste placera mig rätt och ha vikten på rätt ställe i skolorna. Tänka att jag för med mig hästen i balans istället för att skjuta bort den i obalans. I slutan ska innerbog lyftas, i öppnan rider jag mot ytterbogen och lyfter den. Tänk på vart axlarna bär vägen... I övergången till samling måste vi bibehålla schwunget i steget så att vi inte tappar takten. Tänk hellre höj formen, höj takten och bibehåll sökning och steglängd istället för att sänka tempot. Gäller både i skritt och trav. Samtidigt som han ska lyssna till sätets samlande måste han fortsätta söka kontakt med bettet och inte gå upp och gå emot bettet. I öppnan får vi göra väldigt lite öppna eftersom han redan drar sig mot detta. Han får absolut inte hänga sig på mig i innersidan, speciellt noga i vänsterböjning. Flytta undan rejält för samsidiga innerhjälper istället för att ta i tygeln och så fort jag ger eftergift faller han tillbaka.


Vi fick till ett par korta sekvenser med trevliga övergångar till samling i traven där han verkligen svingade igenom och ändå närmade sig samling. Då var han fantastisk att sitta på! Lika när vi under två steg - typ- fick till slutan där vi hade samma balans och jag inte sköt hästen åt sidan utan verkligen förde med mig honom. Överraskades av att vi kunde rida skolor på volt i trav, vilket vi aldrig varken prövat eller lyckats med tidigare. Kvaliteten ska vi inte prata om, men det fanns något att jobba med.


Vi fick även visa upp lite galopp i slutet av båda passen och så fort jag börjar tänka galopp knölar herr G ihop sig och laddar till tusen. Lätt läge... Tror vi tränade galoppfattningar på volt nån gång i höstas så ni kan ju tänka er hur det såg ut. Fyrtakt, tölt, pass, spunk och allt däremellan. Men vi fick till ett par orena fattningar i båda varven och Christofer tyckte att jag kunde träna mer hemma på att komma ihåg innerhöft och fortsätta fatta ur slutan, som jag gör nu.


Christofer är verkligen en fantastisk pedagog! Trots att det för det mesta ser ut som sju svåra år när man rider och han får påtala samma grej flera gånger så har han tålamod. Han förklarar på ett väldigt bra och enkelt sätt och ger ryttaren hopp om att allt går att förbättra och arbeta vidare med. Det skönaste är att det inte finns någon prestige, ingen behöver vara bättre än den andra och man uppskattar och hejar verkligen på varandra bland ekipagen. Alla är olika och alla har olika problem, men vi vill alla bli bättre.


Jag är helt klart nöjd med dagen och fick både inspiration och hopp om att det går att utveckla både mig och hästen. Även om Christofer skojade och undrade om Goliath verkligen inte var hälften islänning när han spände sig och töltade iväg i traven....

 
ANNONS
 
Irene

Irene

8 april 2011 11:57

Kul med sammandrag från träningen! Låter som att det varit givande! :-)

http://tabbe.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se