Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 27 mars 2011

Övervunnit rädslan

Av irmelin - 27 mars 2011 15:03

När jag gick i skolan var man tvungen att ha syslöjd en termin och det var rena pinan ska ni veta. Jag snickrade bra mycket hellre på träslöjden och tillverkade "rejäla" grejer. Det jag gillade allra minst på syslöjden var symaskinerna. Totalt opålitliga om ni frågar mig. Man trampade på pedalen och sakta började nålen dra igång. Sen sa det bara "tjoff" och nålen spann som en köttätande furie. Vem vågar hålla på med sånt?!


Så det var med stor misstänksamhet och viss fasa som jag idag drog fram min och makens symaskin som vi fick i bröllopspresent. Jag förstod ju på förhand att det skulle gå bra mycket snabbare att använda den än att handsy...så jag kapitulerade. Det märkliga var att vår symaskin var av den högst pålitliga varianten. Sakta började nålen sitt arbete och när jag trampade lite mer på gaspedalen ökade nålen takten lugnt och bestämt. Inga otäcka fartränder i tyget här inte!


Såhär fint blev resultatet:


 

Äntligen har alltså min fina Espaniola fått en ordentligt sadelöverdrag. Smaken är ju dock som baken...men Jysk hade inte så mycket att välja på om man ville köpa en fleecefilt för endast 40 spänn :)


Ridpasset gick också rätt bra. Piggare häst med ömfotad. Hm...dock lär jag hålla igång honom för cirkulationen i hovarna så att vad det nu är kan fortsätta läkas. Skulle han bli åt det halta håller blir det givetvis ingen ridning. Jobbade på i skritt på ridbanan och jobbade med öppnor och byte av böjning. Tyckte han skötte sig bättre än sist när vi tränade på att vända igenom volten och forma om på åttvolter. Formen sitter så till veckan blir det korta skrittturer ut i skogen bara för att hålla igång.


Måste bara passa på att skryta över Goliaths fina päls. Jag får knappt loss något löst hår alls på halsen nu och även resten av kroppen börjar få bort den värsta fällen. Magen fick sig dock en omgång med ryktstenen och då flög det hår överallt. Skönt med lite mindre isolering på kursen i alla fall så att han slipper svettas för mycket.


Vill bara tillägga att jag vaknade vid halvsju (vintertid)  i morse igen och hade svårt att somna om. Så jag tror inte att jag kommer ha några som helst problem med att somna i tid ikväll trots tidsomställning.   

 
ANNONS
 
Irene

Irene

27 mars 2011 23:59

Vad duktig du är! Haha, jag har minst lika stor symaskinsskräck men skyller på tidsbrist! ;-)

Skönt att fällningen börjar ta slut! På min har det bara kommit halvvägs.

http://tabbe.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se