Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 25 mars 2011

Det drar ihop sig!

Av irmelin - 25 mars 2011 19:21

Än tar det nog ett tag innan det ser ut såhär i Dala-skogarna, men kors i taket så går det i varje fall åt rätt håll.


Så länge ser jag verkligen fram emot nästa helg för då händer det grejer! Både kurs och hästflytt under en och samma dag. Jag har nog även lyckats lura med mig min suveräna medryttare som lasthjälp, hästskötare och filmare under kursdagen. Du anar inte vad glad och tacksam jag är för din hjälp, Angelica!   


Innan dess ska vi dock hämta hö imorrn, fem stora rundbalar någonstans som jag bara glömmer bort. I trakterna av Kopparberg är det enda som ploppar upp. Till veckan blir det dessutom tandläkarbesök för min lilla Farbror Frej. En veterinär med stor tandläkarkunskap kommer ut till nuvarande stallet och då känns det bäst att passa på. Hoppas på att det inte ska vara för mycket att fila på.


Min lilla ponny var lite loj igår och även något öm i fossingarna. Jag hoppas verkligen att det bara var den isiga snön som spelade spratt för på den mjuka grusvägen var det inga problem. Vore ju så väldigt kul om det kom till exempel en hovböld i vägen för kursen...    Sen fortsätter jag relatera tröttheten till fällningen. Jag skrapade av ungefär en stor perserkatt igår efter ridturen. Eventuellt kanske vi får fläska på litegrann med fodret under veckan så att han har något att ta av. Han går bara på 600 g hestamix müsli och skulle kunna få 800 utan bekymmer.


Imorrn eftermiddag följer förresten fröken A ut och rider herr G för andra gången. Får se vad vi kan ta oss för beroende på underlag och energinivå. Jag tar det hellre lugnt nu under veckan så att han är piggelin till nästa söndag. Rörelserna och böjningen sitter där de ska, tror inte det händer så mycket under en vecka bara han får hålla igång musklerna med lite lättare underhåll.


Shoppade lite efter jobbet idag på Jysk. Köpte tygliknande vaxduk som nu blivit draperi under tvätthandfatet i mitt badrum. Shoppade även en fleecefilt för 40 spänn som ska förvandlas till ett sadelöverdrag. Kommer givetvis att handsy eftersom jag inte läst instruktionsboken till symaskinen än, än mindre orkar dra fram maskinen.   


Dags att grädda våfflor tills maken kommer hem. För ni har väl inte missat årets viktigaste dag??

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se