Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 24 mars 2011

Skolor för hästen

Av irmelin - 24 mars 2011 12:16

Igår blev det ridbanan en halvtimma men herr G var lite ur fokus så vi höll oss till skrittarbetet. Tror pälsfällningen tar en hel del energi och nu har det ju varit soligt och varmt ett tag så omsättningen i kroppen är rätt stor.


Goliath skötte sig trots allt väldigt fint, det blev en del skjutkraft när tillfälle gavs och en del huvudskakningar men annars fick han godkänt. Vi övade mycket på att växla mellan böjt och rakt spår, något som är rätt svårt faktiskt. Gillar verkligen en övning som heter carré som man rider på en mindre fyrkant. Gjorde noggranna vändningar för ytterhjälperna i hörnen och varvade mellan att lägga in böjning på rakt spår samt sluta på de raka sidorna.


Höger öppna var inte helt hundra men det tog sig mot slutet. Han kortar gärna upp sig för mycket och tappar sökningen, medan vänsteröppnan var väldigt fin. Slutorna kom igång bra båda två, även åt höger där vår vänster bak kan ställa till det ibland.


Red en förvänd sluta på kvartslinjen, vände in på en volt med den förvända slutan kvar och efter halva volten vände vi ut på spåret som i en volt tillbaka och kom i rätt böjning i andra varvet. Det var en riktigt bra övning för oss för att inte förlora riktningen framåt, som vi kan ha lite svårt för ibland när vi bara håller oss på volt.


Goliath gäspade stoort efter passet och såg nöjd ut igen. Inte det minsta svettig men jag tror det var rejält psykiskt utmattande med alla byten mellan skolorna.


Snart bara en vecka kvar till kursen...!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se