Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 20 mars 2011

Besökt doktorn

Av irmelin - 20 mars 2011 17:49

Idag har jag och Goliath varit hos doktorn. Är dock inte helt säker på vilket hus farbror doktorn bodde i men vägen dit var i varje fall riktigt trevlig! 


Goliath var inte helt sugen på mys och ridtur när jag skulle hämta honom i hagen, men stannade när jag gått efter en stund. Då fick han snällt posera i vårsolen.


   


Inne i stallet ägnade jag trekvart åt att återigen dra av vinterfällen. Förstår inte hur mycket päls hästarna har egentligen, men det är ju inte underligt att de inte fryser trots trettio minus och lösdrift. Min bästa vän i arbetet är en vattenskrapa i metall med små taggar på. Pållen gillar också massagen men verkar rätt förvånad själv över all päls som försvinner.


 Satte på herr G hackamore och barbackapaden, vår vanliga uteritts-outfit och sen bar det av på vägarna. Nu har det till och med smält fram en del grus här uppe i Dalarna, tack varma sol! Goliath var på härligt humör och vi joggade på både länge och väl. Blev även två fantastiska galopper, bland de bästa på länge. Barbackaridningen har verkligen gjort under för både min sits och Gs samlingsförmåga. Jag måste ju helt enkelt se till att han går i en okej form för att jag ska klara av att sitta på honom i de högre gångarterna. Tricket är att ha koll på vänster bog och vänster bak, med dem på plats så får han en härlig avslappnad form. Är han inte allt för framåt i traven slipper man även knipa med knäna för att sitta kvar :) Galoppen var likadan, längde på tygeln så att han verkligen fick höja ryggen och sen kunde jag sitta helt stilla utan några omslutande ben och bara njuta av en sansad galopp. Tänk att han skulle kunna sånt, den lilla galningen som folk tyckte att Fia skulle avliva!


Doktorn bodde väldigt fint med utsikt över en snöbelagd sjö och granklädda berg. Herr G hade dock lite bråttom så jag fick vara snabb med kameran.Olika fokus


   

På sniskan


   


Tack bästa lilla ponnyn för det underbara sällskapet! 

 
ANNONS
 
Irene

Irene

21 mars 2011 16:44

Haha, den där pälsen är lika överraskande varje år! :-D
Man tycker att nä, nu borde det inte finnas mycket kvar att tappa, men så fäller hästen lika mycket till varje dag i 1-2 veckors tid! :-S

Härliga bilder! :-)

http://tabbe.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se