Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 15 mars 2011

En lång dag följs av ännu en lång dag

Av irmelin - 15 mars 2011 08:14


Efter en stressig dag på jobbet fortsatte jag stressad iväg till stallet för verkning av min lilla ponny med sina små ponnyhovar. Det är så häftigt att följa utvecklingen av hur en häst förändrar sina hovar till hur den själv vill att den ska vara för att fungera optimalt. Eftersom vi hållit verkningsschemat med strikta 5-6 veckors mellanrum samt att jag hållt efter med raspen var och varannan dag har det hänt massor i hoven!


Plötsligt ser vi tydligt en ny hovvinkel ta form, nästan halva hoven har redan fått en brantare vinkel. Det kommer i längden innebära att hovarna kommer bli brantare, trakten kommer kortas av ännu mer och hovarna kommer bli små rara shettishovar. Min hovvårdare förundras varje gång över hur små Goliath vill ha sina hovar. Sen är han ju en liten kallblodstravare också så det har ju med saken att göra.


Det mesta jobbet för dagen var att ta och raspa på trakterna, som jag behöver bli duktigare på att underhålla. Sen hade strålen flytit ut åt sidan på ett par håll samt att det behövdes ta bort gammalt hovmaterial kring sidofårorna. Försöker lära mig så mycket jag kan nu innan jag förhoppningsvis går en av Svenska Hovskolans verkningskurser. Ser verkligen fram emot den kunskap den kursen kommer innebära. Det är otroligt intressant! Tilläggas skall för alla er anti-barfota-anti-kortutbildadehovverkare att föreningen och dess utbildningar är godkänd av Svenska Djurskyddsmyndigheten och är alltså inget humbug av något slag.


Nu måste jag sannerligen göra mig fin, en ny dag väntar och jag har stängning på förskolan. Men till kvällen blir det i alla fall lugnt. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se