Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Före och efter

Av irmelin - 27 november 2010 15:46

Nu har jag tagit mig i kragen och lagt in foton från före och efter barfotaverkningen. Ni ska få ett litet smakprov snart. Min tränare var ute idag för både AR och NHträning och passade också på att kolla till Goliaths hovar. De hade redan växt massor! Så hon fick raspa ner trakterna litegrann och även en del hovvägg så att den inte skulle vara högre än sulan. För att inte tränaren ska behöva komma ut var fjärde dag så ska jag själv införskaffa en rasp och hålla efter hovsingarna.


Okej, nu kommer det.


Före                                Efter

     


Före                                 Efter

     


Före                                 Efter

     Kanske inte bästa bilderna, men nog är det skillnad! Jag märker redan att steget är mjukare, han har bättre koll på vilket underlag han går på och sen är det ju ett plus i kanten att slippa hantera kalla järnskor med krångliga broddar och snöstyltor.


Jaha...kan ju kommentera AR passet idag också. Vet inte om det är snö, kyla och blåst som fått hästen att få allmänt tuppjuck. Tränarens hästar visade också såna tendenser så det var ju en liten tröst. Skrittarbetet gick rätt bra iaf, fin sökning, ok skolor på volten. Men traven...tvi vale. Framåt-framåt-framåt och huvudet i vädret, ut med rumpan, tappa böjningen, sluta lyssna på bettet....väldigt kul hade vi. Tränaren satt upp en stund och det var likadant för henne. När Goliath inte slappnar av blir det något töltliknande av det och han ser ut som en förväxt islänning. Nej, nu får vi köra en tag från marken tills han kommer i fas igen.


Kanske kanske lägger ut en filmsnutt senare, om jag lyckats klippa ihop något som inte är alldeles för hemskt.


NHpasset funkade lite som ARpasset. Förhållandesvis bra men han var rätt slut i huvudet efter första passet så han var inte riktigt lika "med" som han brukar. Vallade iaf över presenning, luftmadrasser, lastpallar, mellan koner, i en åtta och över en stor grushög. Fördelen med G är att han inte är rädd för något nytt underlag, han biter och testar med hoven och sen kliver han över. Coolingen.


"Mina" rookies i stallet fick dåndimpen först när de såg alla skrämmande saker på ridbanan och hade nog gärna velat vända på klacken. Men när de fick höra att det där kommer långt fram i utbildningen och att de bara skulle köra grunderna jag redan visat så var de med på tåget och skötte sig jättefint! Så glad över att fler och fler blir intresserade och ser nyttan i detta sätt att hantera sin häst på!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se