Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Björnen sover...

Av irmelin - 22 november 2010 19:41

...är en riktigt populär liten melodi när man arbetar på förskolan som jag gör. Vi lär även barnen att björnarna går och lägger sig den här tiden på året, att "gå i ide" kallas det. Nu är det bara så att det tydligen är en brun nalle som inte förstått principen med att gå i ide, för igår eftermiddag hade han lufsat runt nere vid ridbanan vid mitt stall och tagit en vända i min hästs hage!!! Två unga tjejer hade fått syn på honom när de gick ner med två små ponnyer till ridbanan. Nallen hade stått och spanat på dem i godan ro inne i hästhagen och sen lufsat vidare. Våra hästar i hagen hade varit skvatt galna och farit runt uppe vid grinden. Stackarna!!


När jag fick höra nyheten bytte jag genast hage för pållarna så att de nu går i en hage närmare stallet, känns lite tryggare i varje fall. Men jag hoppas innerligt att det där brunlurvet hittar sig en varm och mysig lya att bona in sig i snarast möjligast så att jag slipper träffa på honom!


Pratade med Herr Polisen, stallägaren, ikväll och han som har öron både här och där hade inte hört någon häst som blivit attackerad av björn. Dock skulle han ta med ficklampan ner i hagen till kvällen och kika efter spår. Tack snälla farbror polisen, säger jag! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se