Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Självgod

Av irmelin - 21 november 2010 21:48

Eftersom det är min egen blogg och jag får skriva vad jag vill tänker jag vara riktigt äckligt självgod ikväll :)


Idag har jag hållt lektion i NH (naturlig hästhantering) för två tjejer i mitt stall och det gick riktigt bra! Hästarna förstod snabbt vad som gällde även om de båda testade mig med rodeoshow och luftspark när jag skulle demonstrera. Människorna verkade också uppskatta mina kunskaper och hur de själva kunde bli tryggare och säkrare i sin hästhantering. Energiboost!


Efter lektionen körde jag ett likadant pass med min egen fåle och han skötte sig exemplariskt trots att det var längesen sist vi tränade. Låtsades att det stod koner på ridbanan som jag skickade honom runt och i serpentiner. Lyfte benen med hjälp av lätt tryck från repet, backade och flyttade hästen framåt genom att ha repet runt fram/bakben. Sen kunde jag inte låta bli utan band repet som tyglar i repgrimman och hoppade upp barbacka och med endast mössa (hm...). Styrde runt i kringelikrokar för repet mot halsen som en riktig cowboy, testade lite trav....och slog även på stort med galopp. Tog en fattning i var varv längs en långsida och hästen galopperade som aldrig förr. Fin fattning och lugnt och sansat. Tänk att man ska behöva ta bort så gott som all utrustning och bara lattja runt för att det ska bli så bra! Goliath brukar bli rätt taggad kring galopp i vanliga fall men icke, han stannade så lugnt för ett litet ptroo och en förhållning i repgrimman. Min coola häst!


Så nu till den riktigt smaskiga delen: Jag tycker faktiskt att jag är en riktigt bra förmedlare i hästkunskap och rätt bra i den praktiska utövningen också.


Ibland måste man få klappa sig själv på axeln.... Vad är DU bra på?!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se