Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2010

Borta bra men hemma bäst...eller?

Av irmelin - 25 oktober 2010 14:44

Tänk vad märkligt det är, i går kväll längtade jag faktiskt hem till min Jonas, vårt hus och min häst. Och nu när jag väl är hemma skulle jag inte ha något emot ytterligare ett par dar nere i Västergötland. Allt är relativt och det är väl tur att man saknar båda ställena!


Kort review från söndagen... Jag och Marre möttes ute i stallet och tog en skrittur i regnvädret med de båda kallbloden Linus och Rasmus. Jag red på herr R som är erkänt pigg och nervöst lagd så det fick räcka med skritt, vilket dög bra för min del. Satt även barbacka på honom eftersom han föredrog det framför sadeln och då räckte det definivt med skritt när man rider hästen för första gången :) Herrn skötte sig iaf väldigt fint och ska nog sägas vara den mest viktkänsliga häst jag suttit på. Ett ordentligt grundjobb på honom och han skulle bli en fantastiskt pålle! Stort TACK till hans ägare som vågade låna ut honom till mig =)


På söndagseftermiddagen befann vi oss återigen, i väldigt god tid, på Hällekis Säteri för en clinic/uppvisning i NH och AR. Både Rebecka och Christofer är enormt duktiga och bra på att berätta kring deras tankesätt och utbildning för hästen. Kul att se att många kom för att lyssna och se, även folk som jag anar inte var fullt så insatta i ämnet.


Min tränare och två tjejer från hennes stall dök också upp till clinicen, de har det så lyxigt att de ska bo i Hällekis och träna där en hel vecka! Min tränare var dock rejält bekymrad för sin stora Shire som var halt när han klev av transporten. Som tur var verkade det dock vara borta när hon tog ut honom lite senare på kvällen. Håller verkligen tummarna för att det löste sig för henne och Aragorn!!


Redan klockan halvsju i morse gick min avresa från Västergötland upp till Dalarna. Det var riktigt halt ute på vägarna och jag kände av det litegrann när jag skulle köra om en lastbil i en kurva (tvåfiligt så jag kunde ta det lugnt, mamma) och hade ganska hög hastighet. Men bilen höll sig på vägen och resten av resan gick i ett svep. Kom lagom upp till klockan 10.00 precis som jag lovat på jobbet. Jobbade några timmar och har nu havererat framför datorn en stund innan jag ska ut till stallet och se hur hästen mår.


Dock trillade problemen in på en gång när jag kom tillbaka. En tjej i stallet som skulle varit med på sina två ponnyer när hästtandläkaren kom blev tvungen att jobba istället och med för få anmälda gick det inte längre att ta ut farbror tanddoktor. Funderade ett tag på om jag skulle hakat på i ett närliggande stall dit doktorn också skulle. Ringde och konsulterade Goliaths förra ägare som sa att G inte haft något att anmärka på vid tidigare besök så då beslöt jag mig för att avvakta till ett senare tillfälle. Nog med krångel nu.


Ska bara få hit våra sista inneboende i stallet också så är allt frid och fröjd :)


Foton från helgen!

     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se