Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Gårdagens behållning

Av irmelin - 24 oktober 2010 13:24

Först och främst så var det helt underbart att vara på plats nere i Hällekis igen! Jag och min kompis Marre kom ut på stallplanen där resten av deltagargänget stod tillsammans med CD och det passerade den ena och den andra vackra hästen. Lite roligt var det också att CD faktiskt kände igen mig, även om jag var svår att placera eftersom jag mest befunnit mig i Dalarna när vi setts.


Dagen drog igång med longering eftersom det endast blev fyra ekipage som deltog och därmed gav mer tid till undervisning för var och en. För egen del tog jag med mig...

- från halt ute på voltspåret, be hästen om böjning och sökning i stillastående. Be hästen fortsätta framåt ur denna form.

- övergångar, skritt-trav-skritt, trav-halt-trav.


Ekipagen som var med hade riktigt trevliga hästar med olika förutsättningar och problem. När CD kommenterade och man samtidigt såg ryttaren och hästen var det lättare att själv börja upptäcka vilka hjälper som behövde ges och vad man som ryttare behövde träna mer på.


Dagens "ämne" var rakriktning, något som lätt slarvas med inom AR. Rider man på en volt är det lätt hänt att man bara böjer hästen framtill medan bakdelen tvärar ut istället för att inner höft verkligen följer voltens form.

- kolla din sits, axlarna följer bogen, höfterna följer bäckenet. Känn va vilka tendenser som finns i hästen. Hämta t.ex upp ytterbak genom en sluta, återgå till rakriktning för att se om slutan bidrog till att bättre få hästens delar på plats.

- använd din sits och placering i skolorna, skänkeln är hjälp nr 2.

- skolorna har inget egenvärde, de hjläper till att få en rakriktad häst.

- avslappning (och balans) kommer först. Hästen ska kunna söka nedåt-framåt i skolorna och fortsätta att slappna av och ta lika långa steg med bakbenen.

- det finns ingen dålig ridstil, bara bra och sämre ryttare.

- du ska kunna förklara syftet med varför du för si och så.

- lyssna på din häst, det finns inte en rak och sann väg för att nå till målet.

- halt betyder alltid att slappna av, sänka huvudet.


Nedtecknat är så som jag uppfattade det och vad som jag behöver bära med mig i min ridning. Någon annan kan ha fått en annan uppfattning....


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lillemor

24 oktober 2010 14:52

Kan du nu överföra dessa kunskaper till min turbo ;P

irmelin

25 oktober 2010 14:44

Haha, jag gjorde mitt allra bästa ;) Men du kommer få en riktig toppenhäst när han lär sig att slappna av när man ber om det och lär sig ta bettet på rätt sätt. Stort TACK för lånet, han är en riktig pärla!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se