Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010

På helgen ska man vila

Av irmelin - 11 oktober 2010 14:08

Tänk att man ser fram emot varje helg för då ska man minsann äntligen få ta det lugnt och ha det skönt. Nu för tiden tycker jag att man gör minst lika mycket under helgen som man gör på vardagarna.


Såhär såg min helg ut:


Lördag.

Stallet vid 9.00 Barbackatur på Goliath innan hovslagaren kom och satte på vinterdojorna. Fixa hagen inför att Goliath skulle gå ute några nätter. Snabbt hem, duscha och sen iväg på kalas. Åt flera goda kakor innan jag återigen åkte till stallet. Träffade Ewa som flyttade in grejer i sadelkammaren och hann även med att övervaka när de tre shettisarna anlände till lösdriften bredvid Goliaths hage. Sen iväg hem och klämma i sig en kokt korv innan jag och maken cyklade ner på stan och "tog en öl" på Lobbybaren. Kom inte hem riktigt så tidigt som vi tänkt precis...men kul var det!


Söndag.

Vaknade vid åtta och borde nog ha sovit lite till men sömnen ville inte infinna sig igen. Såg en film på två timmar. Åkte ut på golfbanan, spelade med varierande resultat men trevligt att komma ut. Hem och äta macka. Ut till stallet och rida ut en lite längre tur, hittade en riktigt härlig grässtig utmed en sjö där man kunde fräsa på i trav/galopp. Slänga ut lite gammal halm och prata med folk innan hemfärd. Duscha. Äta underbart god middag som maken lagat under två och en halv timmas tid. Imponerad. Titta på en tvåtimmar lång film. Sova.


Ingen rast och ingen ro, som det brukar heta. Mycket nöje men ändock något att göra precis hela tiden. Fast inte ska man klaga när det mesta är självvalt :)


Shettisarnas inflytt måste jag nog ändå prata lite mer om för de var alldeles underbart söta och rara! Goliath och shettisarnas boss Viktor pep och frustade lite men blev sen rätt goda vänner över staketet. Brunskimmeln Alladin knep mitt hjärta och fuxen Ursula tog det lilla lugna.


Kan man låta bli att gilla ullbollarna??!

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se