Irmelin - den starka

Alla inlägg under september 2010

Av irmelin - 11 september 2010 15:52

Idag har jag och Anders varit i farten igen ute i Gonäs. Härligt med en sån arbetsvillig karl! Dagens projekt var att ta ner tjugotalet björkar vid sidan av vägen ner till ridbanan och skogshagen. Imorrn ska vi sen slå ner stolp och sätta upp tråd för att göra insläppet till skogshagen lite närmare stallet så att vi slipper kånka häst och vatten till vintern.


Började med att släppa ut hästarna, mocka och fixa fodret till Goliath. Sen sopade jag stallgången, krattade runt ingångarna och sopade i sadelkammaren. Därefter blev det till att ta ner allt elband i ena sommarhagen. Tog mig en timma på egen hand men det hade jag inget emot, ganska mysigt att gå och filosofera för sig själv sådär på morgonkvisten. Gick även en lov bort mot ett hus och upptäckte att det fanns potential till att utöka sommarhagen till det dubbla om berörd markägare skulle gå med på det. Borde egentligen inte vara några problem eftersom skogsbiten och ängsmarken där stått orörd i vad som såg ut att vara flera år. Vore riktigt bra med mer bete nu när hästarna droppar in.


När jag kom tillbaka till gården var Anders på plats med motorsågen och så började vi fälla träd. Eller ja, Anders fällde träden och jag måttade ut vilka stammar jag ville ha som bommar ner till ridbanan. När han var klar blev det dock ett slitgöra med att bära allt rid bort till en hög i skogshagen. Goliath som var i hagen gick givetvis med oss och inspekterade vårt arbete. Till och med Anders förvånas över hästen. " Han är smart den där, det är som att han vet precis vad vi håller på med," kommenterade Anders. Efter dryga två timmars svettigt jobb med vattenpaus mitt i var vi i alla fall klara för dagen.


Min energi var inte den högsta efter kroppsarbetet så Goliath fick nöja sig med 20 minuters NH på ridbanan. Och smart är han verkligen, min pärla. Övningarna som vi hjälpligt lärde oss förra helgen satt nu som en smäck. Vi hade inga som helst problem med att skicka Goliath mellan två koner som på en åtta, vilket vi inte riktigt fick till sist. Lite cred får jag väl ge till mig själv också för jag kände att rörelserna satt sig bättre i kroppen på mig också så att jag vet vilka signaler jag ska ge. Fast jag tror nästan Goliath hade klarat övningen på egen hand :)


Avslutade själv stalldagen med att åka till min tränare ett par mil bort och hämta hem två säckar St Hippolyt Hestamix Müsli. Skönt att hon fått hem det så att Goliath får äta det igen, känns som ett riktigt bra och naturligt foder. Tränaren var själv ute på långritt med runt femton hästar och människor, lät som en riktigt trevlig tillställning. Ska se om jag inte skulle kunna låna en körbar transport här i närheten så att man kan börja vara med på lite aktiviteter. Goliath sköter sig ju fint på bortaplan och ju mer rutin vi får desto bättre blir det.


Allt för idag.

ANNONS
Av irmelin - 10 september 2010 08:56

Eftersom jag hade sovmorgon hade jag åtagit mig stallutsläppet idag. På tillbakavägen till jobbet satt jag och sms:ade och upptäckte lite sent att jag körde några ynka kilometrar för fort när en polisbil mötte mig från andra hållet. Snabbt och oskyldigt som ögat lät jag kilometrarna sjunka till tillåten hastighet och stirrade bestämt rakt framåt när polisbilen passerade. Phu! Efter en minut slängde jag ett öga i backspegeln och får till min stora fasa se polisbilen bakom mig istället. Nu är det KÖRT tänkte jag!! Hastigheten sjönk till tio km mindre än tillåten....ojojoj....men så blinkade polisbilen ut och körde om mig utan någon vidare signal om att vilja sätta dit mig. Tack!


Ännu en dag har man klarat sig undan rättvisans hårda arm!

ANNONS
Av irmelin - 9 september 2010 20:04

Jag skulle kunna ha Goliath som rubrik var och varannan dag. För den som inte har häst, eller ett annat djur är det nog svårt att sätta sig in i den känsla man kan få när man känner vilken fantastisk kontakt man har och den tillit djuret har till en. Hjärtat känns större, på något märkligt vis.


Idag stod han på stallgången innan ridpasset och jag kunde se hur han bara trivdes och njöt av tillvaron. Kunde inte låta bli utan att viska några mjuka ord i hans öra.


Själva ridpasset gick också över förväntan. Vi hade vanliga sadeln och hackamoret på när det blev en halvtimmas markarbete på ridbanan. Fokus låg på traven och med lättridning och lösgörande arbete blev den riktigt taktfast och fin med en bibehållen lång och låg form. Han gör såna framsteg, den lilla hästen! Tog även några galoppfattningar, inga problem även om han inte orkar hålla ihop hela kroppen i balans några längre sträckor. En sak i taget. Framförallt har han utvecklat sitt lugn och sitt "följande", han stressar inte upp sig på samma sätt och han lyssnar på varje hjälp och VILL. Jag kunde inte vara mera nöjd med honom än vad jag redan är!


Måste bara också kommentera hur ofantligt ROLIGT det ska bli en helg i slutet av oktober då jag och en barndomskompis till mig ska åka till Hällekis och delta som fotfolk på två clinics hos HorseVision. AR och NH- såklart :) Eventuellt hinner vi även med någon egen ridtur! En helg med bara häst, trevligt sällskap och umgänge med familjen, underbart!

Av irmelin - 7 september 2010 12:56

Idag skulle jag gå på föreläsning om det Mångkulturella samhället och vad vi kan möta i skolans värld, en polis skulle komma till Bio Star här i stan. Intressant och lärorikt kan man tänka. Tyvärr blev det inget med föreläsningen. Vår vikariepool har tydligen dåligt med folk att tillgå (samt dåliga rutiner- eget tillägg) så jag fick snällt gå till jobbet. Dessutom råkade jag åka på ytterligare ett stängningsskift för andra dagen i rad. Mindre kul....men men, det är egentligen ingens fel. Bara trist att vara den som råkar ut för det.


Ser istället fram emot kvällens AR pass med Goliath.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se