Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 september 2010

Kopparbergs marknad

Av irmelin - 26 september 2010 09:19

Regnet öste ner när vi tog bilen till Kopparbergs marknad. Maken drog nitlotten när han skulle ta ut pengar vid Coop för då öppnade sig himlen och han såg inte särdeles glad ut när han kom halvspringande tillbaka mot bilen. Men jag fick min beskärda del jag också när jag sprang runt kring stallet för att tömma mockkärran och hämta hö ute i ladan.


Väl framme vid Kopparberg var det riktigt mycket bilar och eftersom regnet började dra sig bortåt kom det allt fler köpsugna marknadmänniskor. Jag och maken gick en lov runt alla stånd innan vi började koncentrera oss på det vi ville ha med oss hem. Och nog märks det att man försöker plocka vuxenpoäng då det viktigaste är att köpa på sig ett gäng extra starka fryspåsar och bunkra upp hemma i köket! Ojojoj....det är ju nästan så att man får skämmas. Dessutom sprang vi på ett nytt revolutionerande dammsugarmunstycke för halva summan av vad det kostar ute i butik och det var vi givetvis tvungna att fynda. Mot slutet hittade vi superunderställ för en billig peng och jag köpte två karbinhakar i det mest spännande ståndet på hela marknaden som hade järn och läderartiklar. Vissa har ju udda intressen.... Med oss i bilen hem råkade det även hamna kokosbollar, marknadskarameller och chips.


Vi avslutade marknadsdagen hemma hos makens morföräldrar som hade samlat större delen av släkten i byn och lagat en delikat middag. Morfar och jag har mycket gemensamt genom gårdsintresset och djurhållning. Var gång vi ses tas ämnet upp medan maken sitter bredvid och skakar på huvudet. Det är härligt att i alla fall någon förstår mig :)


Jo det blev ju en ganska lyckad marknadsdag ändå med fina inköp och uppehållsväder!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se