Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Turbon

Av irmelin - 14 september 2010 21:11

Ikväll har jag varit ute på Turbon i skogen, han var rejält pigg redan från start och travade glatt iväg ett par gånger när jag råkade lätta lite för mkt i sadeln. Han är riktigt rolig när han är på det humöret! Red iväg till några ridbara skogsängar och på ditvägen hade de tydligen avverkat en del skog längs med skogsstigen. Goliath blev riktigt förbryllad och gick och vände på huvudet, han fick väl skriva om sin karta av den rundan.


Väl framme vid ängarna blev det först lite trav, eller ja...mycket tramp på stället med några graciösa travsteg däremellan kanske man ska säga. Sen blev det galoppfattningar för hela slanten. Det var lite småblött i gräset så vi fick skritta ner och galoppera upp i den svaga lutningen på ängen, för att längst ner ta en fattning ur skritt. Oj vad han laddade, den lilla tokhästen! Men fattningarna blev fina, kunde ta tillbaka honom ganska fint i galoppen och han tog avsaktningarna utan större krångel. Dra iväg och ligga på har han knappt aldrig gjort, vilket jag är tacksam för! Jobbade även ett drygt halvt varv i varje galopp på volt och fick med bakbenen riktigt fint. Märks att han bara blir starkare och starkare. Fattningarna sitter också, det är bara när jag missar att få in bogen och med ytterbak som han kan slarva, annars tar han båda två lika bra i nuläget.


På hemvägen hade Goliath lyckats få 7 ben, ja så känns det iaf när han är riktigt glad och pigg och taktar hemåt eller vad han gör :) Det är mest bara att låta honom vara när han fortfarande håller skritten och bara låta honom länga på halsen för efter en stund kommer skritten också. Taktandet har annars blivit mer sällsynt på senare tid, det är bara - som idag- när han blir riktigt taggad som han går igång.


Imorrn är det Anette, min "medis" (Gs förra delfodervärd) som rider och på torsdag planerar jag markarbete på ridbanan igen. Tänkte eventuellt lägga in något riktigt hopp också...om jag inte fegar ur :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se